term ID:
parent cat ID:72
post ID:43
category_72
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Homokszűrő szettek Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Homokszűrő szettek

A tiszta medencevízhez

Válogatott3dbgyártók
Letesztelt termékek
Gondtalan szerviz

Mire jó? A leghatékonyabb medencevíz szűrési és forgatási rendszer. Megfelelő előkészítésekkel később sok mindennel bővíthető (fűtés, automata vegyszeradagolás, stb.)

Mikor ajánljuk? Újonnan épülő medence tervezésekor általában homokszűrős vízforgató rendszert ajánlunk, kivéve, ha anyagi vagy más megfontolásból a befüggeszthető vízforgató a praktikusabb. Az új medencék 95 %-a ilyen szűrővel készül.

Mi szükséges hozzá? Az általunk 80 % -ban forgalmazott felső – középkategóriás típusok egy megfelelő méretű gépészeti aknába telepíthetők. Föld feletti és egyéb „belépő szintű” homokszűrőkkel nem foglalkozunk.

Mennyit kell a homokszűrővel foglalkoznia?

Gyakorlatilag csak a medence porszívózásánál (ha nem egy automata medenceporszívó robot végzi), illetve a szűrőhomok visszamosatásánál (tisztításánál) kell csak foglalkoznia vele, illetve nagyjából 3-4 évenként szükséges a szűrőhomok cseréje.

TIPP: ha szűrőhomok helyett szűrő üveget használ, bár kicsit drágább, de elég csak kb. 10 évente cserélni a szűrőközeget.

Homokszűrő működési ideje naponta?

A megfelelő vízminőség eléréséhez a tapasztalatok alapján a medence teljes vízmennyiségét naponta 2-3-szor át kell forgatnia a homokszűrőnek. Ezt természetesen automatán, egy időkapcsoló óra segítségével meg lehet oldani.

Nézzünk erre egy példát: 5x3x1,5m-es (kb. 22 m3) medence esetén egy 9m3/h teljesítményű szivattyúval szerelt homokszűrő rendszert 7-8 órát kell járatni naponta. Nem egyfolytában, hanem pl. nappal 3-3-2 órás, hosszabb szakaszokra bontva. Beltéri medencénél ez akár lehet kicsit kevesebb is. De természetesen csak magánmedencék esetében!

Fontos!

A kristálytiszta víz fenntartásához természetesen még a víz biológiai kezelésével is kell egy kicsit foglalkoznia. A 2 kizárólag együtt hatásos. Medence vízkezelése itt.

Hogy működik röviden:

A rendszer szívó oldala a medence egyik oldalába beépített szkimmerhez (fölözőhöz) és a padlóösszefolyóhoz csatlakozik. A szivattyú a vizet keresztülnyomja a homokszűrő homokkal feltöltött tartályán, ahol a szennyeződések fennakadnak, a tisztított víz pedig a befúvókon visszaáramlik a medencébe.

Homokszűrő árak, típusok

Egyéb medencegépészeti megoldások

Visszaugrás a navigációhoz

 • Bemutatóterem elérhetősége:

  Tisztelt Érdeklődő! Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást. Köszönjük!

  Téli nyitvatartásunk: október 15 - február 29 között.

  Keddtől - péntekig: 09 - 17 óráig

  Szombaton: 09 - 12 óráig

  Hétfő és Vasárnap: Zárva

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

  Útvonaltervezés

  Telefonos elérhetőségeink:

  Medencével és a hozzá tartozó termékekkel kapcsolatban:

  +36-20-258-64-20, +36-30-9-247-003

  Jakuzzival, infraszaunával kapcsolatban:

  +36-30-297-90-12

  Üzenet küldése vagy visszahívás kérése

  (kötelező)
  (kötelező)
  (kötelező)