term ID:
parent cat ID:71
post ID:73
category_71
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Nyári Szolár medencetakaró Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Nyári Szolár medencetakaró

A legolcsóbb mód a medencevíz fűtésére!

Egyedi gyártás
Német alapanyagból

Miért jó? Felerősíti a napsugarak melegítő hatását, így használatával az Ön kerti medencéjének vize melegebb lesz. Akár 4-7 °C-kal magasabb lehet a medencevíz hőfoka, mint szolár medencetakaró nélkül, ezáltal a fürdési szezont is meghosszabbíthatja. (természetesen ez a napsütés mennyiségétől és a takaró alapanyagától is függ)

Egyedi gyártás, méretek és formák: szolár medencetakaróinkat német import alapanyagból készítjük egyesével, méretre és formára. Az anyag vastagsága lehet 400 vagy 500 mikron vagy akár 600 mikron szöveterősítéssel.

Saját tapasztalatunk: ha nincs rajta a szolár takarónk a saját kerti medencénken egy nyári éjszaka, akkor akár 3-4 °C-ot is visszahűlhet a víz reggelre. Ha rajta van, akkor csak kb. 0,5 °C-ot. Ez pedig nem mindegy a komfortérzet szempontjából, hiszen sokat számít, milyen hőmérsékletről kezdi el másnap tovább melegíteni a napsütés a medence vizét.

A takaró mozgatása: egyszerűen, kézzel is lehet le- és felhelyezni a medencére, de mi javasoljuk a felsodró vagy a feltekerő tengely használatát. Lásd lejjebbi képek – videó.

Galéria

Szolár medencetakaró feltekerési lehetőségei

A videóban 2 féle lehetőséget láthat a szolár medence takaró mozgatására

 1. Felsodró használata: Ez egy tengely, ami a takaróhoz van erősítve és a takaróval együtt úszik a vízen. A tengely végén lévő kereket, ha elkezd forgatni, akkor a medence két végéről a közepére behúzza a takarót. Ezután a felsodort takarót kézzel kell kiemelni a vízből. A legegyszerűbb takaró feltekerési megoldás. Maximum 6 x 4 m-es medencékig gyártjuk egyedi méretekben.
 2. Medencén kívüli feltekerő tengely: Bár drágább, mint az előző megoldás, de a legnépszerűbb, legkényelmesebb választás. A medence egyik végén (általában az egyik rövid oldalon) egy tengely van elhelyezve (ez lehet fixen rögzített vagy mozgatható és kerekes), amire könnyen és egyszerűen feltekerhető a takaró.

A szolár takaró előnyei

 1. a medencevíz hőmérséklete. (Olcsó fűtés.)
 2. Csökken a medencevíz párolgása, kevesebb vízutántöltés kell. (Kisebb fenntartási költség)
 3. Csökken a medence hővesztesége, így lassul a víz lehűlése. (Tovább használható a medence)
 4. Csökken a vegyszer felhasználás mennyisége. (Kisebb fenntartási költség)
 5. Csökken a medence karbantartására fordított idő. (Időt spórol magának)
 6. Csökken a medence fűtésére fordított energia. (Kisebb fenntartási költség)

Jó tudni!

A takaró kézi mozgatása: Nem csak azzal a 2 módszerrel lehet a takarót levenni a medencéről, amit a fenti videóban bemutatunk. Ha Önnek egyik sem szimpatikus, vagy nincs elég helye a medence körül, akkor akár kézzel is leveheti.

Viszont, ha kézzel tervezi levenni a takarót a medencéről, feltekerő vagy felsodró segítsége nélkül, akkor fontos tudnia, hogy a takarót mindig feltekert állapotban kellene tárolnia (mint egy szőnyeget), nem pedig összehajtva. Összehajtani azért nem szabad, mert minél többször összehajtja, annál előbb megtörik a takaró anyaga és sokkal hamarabb tönkre fog menni.

Hogyan működik a szolár medencetakaró, és hogy kell használni?

A fólia buborékos oldala a vízfelszín felé „néz”, így a hátoldal és a vízfelszín között egy vékony légréteg képződik, ami hőszigetelő hatást fejt ki. Napközben a szolár takaró, főként a napsütéses időben, egyirányúsítja az energiaáramlást, felerősíti a nap hőjét.

Az esti és éjszakai órákban pedig gátolja a medence vizének a párolgását, akár 95%-kal is csökkentheti, ami több 100 Liter víz megspórolását is jelentheti hetente. Ezeknek az eredménye, hogy egyértelműen melegebb lesz a medence vize (akár 4-7 °C-kal) és így a fürdési szezon meghosszabbítható.

Mikor legyen a medencén? Természetesen a takaró akkor a leghatékonyabb, ha mindig rajra van a medencén amikor az nincs használatban.

Jó tudni!

A szolár medencetakaró nyári takaró. Télen száraz, fagymentes helyen kell tárolni, feltekerve.  Biztonsági fedésként nem használható és a behulló szennyeződések ellen sem véd, hiszen a takaró feltekerésekor a rajta lévő szennyeződés nagy része bekerül a medencébe.

Egyéb medencefedési lehetőségek

Visszaugrás a navigációhoz

 • Bemutatóterem elérhetősége:

  Tisztelt Érdeklődő! Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte. Így elkerülheti az esetleges várakozást. Köszönjük!

  Téli nyitvatartásunk: október 15 - február 29 között.

  Keddtől - péntekig: 09 - 17 óráig

  Szombaton: 09 - 12 óráig

  Hétfő és Vasárnap: Zárva

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

  Útvonaltervezés

  Telefonos elérhetőségeink:

  Medencével és a hozzá tartozó termékekkel kapcsolatban:

  +36-20-258-64-20, +36-30-9-247-003

  Jakuzzival, infraszaunával kapcsolatban:

  +36-30-297-90-12

  Üzenet küldése vagy visszahívás kérése

  (kötelező)
  (kötelező)
  (kötelező)