term ID:
parent cat ID:116
post ID:17575
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Biztonsági intézkedések a medence körül Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Biztonsági intézkedések a medence körül

Publikálva:

Egyre több nyár szól a különböző balesetekről, főleg, ha a család a víz közelében tölti a szabadidejét. Legyen szó saját medencéről vagy egy uszodai kirándulásról, érdemes már a legelején tisztázni a biztonsági intézkedések fontosságát és fajtáit.

A statisztikák szerint leginkább a kamaszok és a fiatal gyermekek szenvednek balesetet, ami igazából a szülő felelőssége is. Nagyon fontos, hogy egészen korán elkezdjük a tanításukat, és az évek során folyamatosan mélyítsük az információt.

Ajánlott írásaink


A kirándulások alkalmával, vagy az első tengerparti nyaralásokon sokan a sziklákról ugranak a vízbe, akrobatikákat művelnek, fejest ugranak, és sajnos néhányan nem élik túl. Gyakori hiba, hogy sokan nem tartják be az evés utáni pihenést, vagy éppen mezítláb szaladgálnak a csúszós felületeken. Kevésbé számít fontosnak, de ugyanilyen problémát rejt, amikor hosszú órákon keresztül a tűző napon vannak, ami nemcsak leégéssel, hanem gyakori hőgutával szokott járni. Ezek közül a viselkedések közül néhány tragikus kimenetelű lehet!

Biztonsági intézkedések a medencében

Minden bizonnyal nem mindenki jut el a tengerpartra, de lehet, hogy a kerti medence vagy a helyi uszoda ugyanolyan csalogató. Ehhez jó, ha tisztában vagyunk az alapszabályokkal, amik sok kellemetlenségtől kímélhetik meg az életünket. Az egyik ilyen a ruházatot érinti. Tilos cipőt vagy utcai ruhát viselni a medencében (vagy az uszodában). Nem érdemes ruhástól beugrani a vízbe, mivel a test sokkal nehezebb lesz, és megijedhetünk a hirtelen megváltozott testsúlyunktól. Ha valamit fel akarunk venni, akkor a fürdőruhán kívül az a strandpapucs legyen, ami megvéd minket a gombás fertőzések és a darázscsípések ellen.

Ha fertőző betegségben szenvedünk, vagy az utóbbi napokban többféle panasz jelentkezett rajtunk, akkor inkább ne menjünk be a vízbe. Ugyanez igaz a sebekre, a sebtapaszokra, a szájfertőzésre, de a piszkos hajra is! A pancsolás előtt mindig le kell zuhanyozni, bár még így is telehordjuk szennyeződéssel a vizet. A gyerekeknél különösen figyelni kell az intim testrészek tisztaságára, feltéve, ha nem akarunk szabad szemmel láthatatlan végtermékek között úszkálni.

Ma az uszodákban és a kerti medencékben ritkán látunk úszósapkás egyéneket, pedig ez az apró tárgy lényegesen megkönnyíti a szűrők dolgát. Nincs annál rosszabb, mint amikor fél méteres hajszálak tapadnak a kezünkre, úgyhogy a hosszú hajhoz érdemes beszerezni egyet, vagy legalább felkötni egy erős kontyba. A szemünk védése szintén fontos lehet, mivel nemcsak a klór kezdhet ki vele, hanem néhány fertőzés is.

Egyéb tanácsok

A szédülés és az emésztési problémák gyakorinak számítanak az uszodában, ezért az étkezések után várjunk egy kicsit. Ha nehezebb edzésen vagyunk túl, vagy órák óta kint fekszünk a napon, akkor nem szabad beleugrani a hideg vízbe, csak fokozatosan mehetünk bele. A napszúrás szintén veszélyes, ezért a legmelegebb órákban húzódjunk inkább az árnyékba. Amennyiben gyerekekkel megyünk, felejtsük el az alvást, az egyik szemünk mindig legyen rajtuk. Ezek a tanácsok nemcsak az uszodára, hanem a kerti medencére is érvényesek.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése