term ID:
parent cat ID:116
post ID:17575
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Biztonsági intézkedések a medence körül Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Biztonsági intézkedések a medence körül

Publikálva:

Egyre több nyár szól a különböző balesetekről, főleg, ha a család a víz közelében tölti a szabadidejét. Legyen szó saját medencéről vagy egy uszodai kirándulásról, érdemes már a legelején tisztázni a biztonsági intézkedések fontosságát és fajtáit.

A statisztikák szerint leginkább a kamaszok és a fiatal gyermekek szenvednek balesetet, ami igazából a szülő felelőssége is. Nagyon fontos, hogy egészen korán elkezdjük a tanításukat, és az évek során folyamatosan mélyítsük az információt.

Ajánlott írásaink


A kirándulások alkalmával, vagy az első tengerparti nyaralásokon sokan a sziklákról ugranak a vízbe, akrobatikákat művelnek, fejest ugranak, és sajnos néhányan nem élik túl. Gyakori hiba, hogy sokan nem tartják be az evés utáni pihenést, vagy éppen mezítláb szaladgálnak a csúszós felületeken. Kevésbé számít fontosnak, de ugyanilyen problémát rejt, amikor hosszú órákon keresztül a tűző napon vannak, ami nemcsak leégéssel, hanem gyakori hőgutával szokott járni. Ezek közül a viselkedések közül néhány tragikus kimenetelű lehet!

Biztonsági intézkedések a medencében

Minden bizonnyal nem mindenki jut el a tengerpartra, de lehet, hogy a kerti medence vagy a helyi uszoda ugyanolyan csalogató. Ehhez jó, ha tisztában vagyunk az alapszabályokkal, amik sok kellemetlenségtől kímélhetik meg az életünket. Az egyik ilyen a ruházatot érinti. Tilos cipőt vagy utcai ruhát viselni a medencében (vagy az uszodában). Nem érdemes ruhástól beugrani a vízbe, mivel a test sokkal nehezebb lesz, és megijedhetünk a hirtelen megváltozott testsúlyunktól. Ha valamit fel akarunk venni, akkor a fürdőruhán kívül az a strandpapucs legyen, ami megvéd minket a gombás fertőzések és a darázscsípések ellen.

Ha fertőző betegségben szenvedünk, vagy az utóbbi napokban többféle panasz jelentkezett rajtunk, akkor inkább ne menjünk be a vízbe. Ugyanez igaz a sebekre, a sebtapaszokra, a szájfertőzésre, de a piszkos hajra is! A pancsolás előtt mindig le kell zuhanyozni, bár még így is telehordjuk szennyeződéssel a vizet. A gyerekeknél különösen figyelni kell az intim testrészek tisztaságára, feltéve, ha nem akarunk szabad szemmel láthatatlan végtermékek között úszkálni.

Ma az uszodákban és a kerti medencékben ritkán látunk úszósapkás egyéneket, pedig ez az apró tárgy lényegesen megkönnyíti a szűrők dolgát. Nincs annál rosszabb, mint amikor fél méteres hajszálak tapadnak a kezünkre, úgyhogy a hosszú hajhoz érdemes beszerezni egyet, vagy legalább felkötni egy erős kontyba. A szemünk védése szintén fontos lehet, mivel nemcsak a klór kezdhet ki vele, hanem néhány fertőzés is.

Egyéb tanácsok

A szédülés és az emésztési problémák gyakorinak számítanak az uszodában, ezért az étkezések után várjunk egy kicsit. Ha nehezebb edzésen vagyunk túl, vagy órák óta kint fekszünk a napon, akkor nem szabad beleugrani a hideg vízbe, csak fokozatosan mehetünk bele. A napszúrás szintén veszélyes, ezért a legmelegebb órákban húzódjunk inkább az árnyékba. Amennyiben gyerekekkel megyünk, felejtsük el az alvást, az egyik szemünk mindig legyen rajtuk. Ezek a tanácsok nemcsak az uszodára, hanem a kerti medencére is érvényesek.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Jakuzzival és infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Ha személyesen keresne fel bennünket a bemutatótermünkben MEDENCEÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban, akkor legyen szíves előtte egyeztessen velünk időpontot. Ez azért ajánlott, mert van, hogy az adott témakörhöz tartozó kolléga(gák), éppen egy helyszínen vannak felmérésen, tehát nem biztos, hogy pont akkor a bemutatóteremben tartózkodnak.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése