term ID:
parent cat ID:72
post ID:43
category_72
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Homokszűrő szettek Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Homokszűrő szettek

A tiszta medencevízhez

Válogatott3dbgyártók
Letesztelt termékek
Gondtalan szerviz

Mire jó? A leghatékonyabb medencevíz szűrési és forgatási rendszer. Megfelelő előkészítésekkel később sok mindennel bővíthető (fűtés, automata vegyszeradagolás, stb.)

Mikor ajánljuk? Újonnan épülő medence tervezésekor általában homokszűrős vízforgató rendszert ajánlunk, kivéve, ha anyagi vagy más megfontolásból a befüggeszthető vízforgató a praktikusabb. Az új medencék 95 %-a ilyen szűrővel készül.

Mi szükséges hozzá? Az általunk 80 % -ban forgalmazott felső – középkategóriás típusok egy megfelelő méretű gépészeti aknába telepíthetők. Föld feletti és egyéb „belépő szintű” homokszűrőkkel nem foglalkozunk.

Mennyit kell a homokszűrővel foglalkoznia?

Gyakorlatilag csak a medence porszívózásánál (ha nem egy automata medenceporszívó robot végzi), illetve a szűrőhomok visszamosatásánál (tisztításánál) kell csak foglalkoznia vele, illetve nagyjából 3-4 évenként szükséges a szűrőhomok cseréje.

TIPP: ha szűrőhomok helyett szűrő üveget használ, bár kicsit drágább, de elég csak kb. 10 évente cserélni a szűrőközeget.

Homokszűrő működési ideje naponta?

A megfelelő vízminőség eléréséhez a tapasztalatok alapján a medence teljes vízmennyiségét naponta 2-3-szor át kell forgatnia a homokszűrőnek. Ezt természetesen automatán, egy időkapcsoló óra segítségével meg lehet oldani.

Nézzünk erre egy példát: 5x3x1,5m-es (kb. 22 m3) medence esetén egy 9m3/h teljesítményű szivattyúval szerelt homokszűrő rendszert 7-8 órát kell járatni naponta. Nem egyfolytában, hanem pl. nappal 3-3-2 órás, hosszabb szakaszokra bontva. Beltéri medencénél ez akár lehet kicsit kevesebb is. De természetesen csak magánmedencék esetében!

Fontos!

A kristálytiszta víz fenntartásához természetesen még a víz biológiai kezelésével is kell egy kicsit foglalkoznia. A 2 kizárólag együtt hatásos. Medence vízkezelése itt.

Hogy működik röviden:

A rendszer szívó oldala a medence egyik oldalába beépített szkimmerhez (fölözőhöz) és a padlóösszefolyóhoz csatlakozik. A szivattyú a vizet keresztülnyomja a homokszűrő homokkal feltöltött tartályán, ahol a szennyeződések fennakadnak, a tisztított víz pedig a befúvókon visszaáramlik a medencébe.

Homokszűrő árak, típusok

Egyéb medencegépészeti megoldások

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Nyári, Téli, Biztonsági, Motoros redőnyös medencetakarókkal kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medence fóliázás, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig, 09 – 17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése