term ID:
parent cat ID:116
post ID:16471
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hosszú úszótávok az ellenáramoltató segítségével Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hosszú úszótávok az ellenáramoltató segítségével

Publikálva:

Amennyiben Ön egy kisebb méretű otthoni medencével rendelkezik, bizonyára elgondolkodott már azon, hogyan tudna kényelmesen, folyamatos fordulások nélkül úszkálni benne. Az interneten számtalan érdekes megoldási kísérlettel találkozni, ezek azonban nem csak fárasztó előkészületeket igényelnek, de olykor veszélyesek is. A különféle, nem túl stabil tárgyakhoz kikötözés például komoly balesetkehez vezethet.

Ajánlott írásaink


Szerencsére ma már létezik egy olyan eszköz, amely biztonságos lehetőségeket kínál Önnek.

Az úszás szabadsága

Az úszásra a sűrű fordulások miatt a 12 méternél rövidebb medencék nem igazán alkalmasak. Ugyanakkor nem mindenki teheti meg azt, hogy hatalmas úszómedencét üzemeltessen a hátsó kertjében. Az ellenáramoltató egyetlen célja, hogy a kis medencékben is lehetővé tegye a folyamatos úszást. Gyakorlatilag hasonló funkciót tölt be, mint a futóknál a futópad. Helyben történő mozgással adja meg az élményeket.

A berendezés az úszóval szemben áramoltatja a medence vizét, így Ön hosszú kilométereket úszhat le anélkül, hogy akár egy centit is mozdulna. A legjobban úgy tudja mindezt elképzelni, mintha egy folyóban a folyási iránnyal ellentétesen próbálna meg úszni. Sportoláshoz, kikapcsolódáshoz, a test teljes átmozgatásához ideális. Az erőssége gyengíthető, így felnőtt felügyelete mellett a gyermekek számára is élvezetes lehet.

A webáruházunkban kétféle teljesítménnyel bíró ellenáramoltató kapható. Az egyik 3 km/h-s, a másik pedig 5 km/h-s úszást tesz lehetővé. A befüggeszthető berendezéseket merev falú medencékben lehet felszerelni, a telepítés semmilyen szaktudást nem igényel. A beépíthető változatokat egyedülálló módon rádiótávvezérlő működteti. Mivel a termékek Magyarországon kerülnek legyártásra, ezért az import ellenáramoltatókhoz képest kedvezőbben vásárolhatók meg. A helybeni gyártás a szervizelést is könnyebbé teszi.

Miért jó a rendszeres úszás Önnek?

Ahhoz, hogy az emberi test ráfeküdhessen a vízre, illetve haladó mozgást tudjon végezni rajta, sokféle izom együttműködésére van szükség. Ebből adódóan a felső és alsó testrészekre szinte egyforma terhelés hárul. Az úszás a sétához hasonlóan az egész testet átmozgatja, de emellett speciális légzésszabályozásra is kényszeríti. A vízben ugyanis az úszónak csak meghatározott időközönként van lehetősége a levegővételre. Nem hiába nevezik a sportorvosok az úszást légzősportnak, amely a teljes légzőrendszert erősíti.

Az úszás az állóképességet is növeli, miközben az egész szervezetre hatva, javítja a sejtek oxigénellátását. Az úszás ráadásul a fogyókúra során is hasznos mozgásforma, a testsúlytól és a tempótól függően átlagosan 500-700 kalória égethető el vele óránként. Mivel a csontokra szinte semmilyen erőhatást nem gyakorol, orvosi beleegyezéssel a mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek erősen ajánlott mozgásforma. Kíméli az ízületeket és segít fájdalommentesen átmozgatni az izomzatot.

Mindemellett az úszás a jó kedélyállapot egyik forrása is, hiszen a tevékenység végzése során, akárcsak a csokoládéevésnél, boldogsághormon szabadul fel.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése