term ID:
parent cat ID:116
post ID:17318
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Így maradhat biztonságban a medence télen Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Így maradhat biztonságban a medence télen

Publikálva:

A COVID-19 járvány közepette egyre többen döntöttek úgy, hogy medencét szereznek be, amit meg is értünk – ez az egyik legjobb módja a nyári kikapcsolódásnak, és biztonságos az egész család számára. Azonban nem feledhetjük el, hogy kellő odafigyelést igényel a tárolása, különösen azokban az időszakokban, amikor beköszönt a rossz idő és már nem használjuk.

Ajánlott írásaink


A medence őszi/téli felkészítése nagyon egyszerű, ha megfelelően végezzük azt. Hogy ez azt jelenti, hogy le kell engedni a víz egy részét, mielőtt letakarnánk, vagy teljesen ki kell üríteni, az a medencétől függ. Amikor viszont úgy döntünk, hogy saját medencét vásárolunk, ismerjük meg a szükséges eszközöket, amelyek fontosak lesznek egy-egy szezonban.

Tippek a medence téli tárolásához

A medence téliesítése fontos feladat annak érdekében, hogy a felszerelés jó állapotban legyen, és készen álljon, amikor újra jön a jó idő.

Tehát, hogyan lehet megakadályozni, hogy a berendezés lefagyjon télen? Néhány medencénél érdemes bekapcsolni be a szivattyút. Ennek működése állandó vízáramlást biztosít, és megakadályozza a vezetékek befagyását és a csövek szétrepedését.

További elővigyázatosságból fagyvédelemmel ellátott medenceidőzítő vásárlását is szokták javasolni a szakértők, hiszen a ez megvédi a medence felszerelését és a vízvezetéket a sérülésektől és a fagytól. Az időzítő bekapcsolja a szivattyút és a fűtést, ha a külső hőmérséklet a beállított hőmérséklet alá esik.

Amennyiben egyszerűbb megoldást szeretnénk választani, elég lesz néhány eszköz, amelyek segítségével megóvhatjuk medencénket fagyáskor is.

Milyen eszközök, felszerelések szükségesek?

Fagydugó: A fagydugó ahhoz szükséges, hogy télen ne jusson a befúvóba és a szkimmerbe víz, ezáltal nem fagynak le a kellékek.

Fagytest: A fagytestet a víz tetején lévő jég ellen tervezték, hogy az ne okozzon károkat a medence falaiban.

Téliesítő folyadék: A folyadék megakadályozza a kellemetlenségeket okozó algák elterjedését, illetve gátolja a vízkő kialakulását.

Téli takaró: A téli takaró gátolja a vízszennyeződést és a felesleges algák terjedését. Előnyei között szerepel továbbá az UV-sugárzás elleni védelem, és konkrétan szinte minden külső tényezőtől megvédi a medencét (például megakadályozza, hogy télen a kertben járkáló állatok beleessenek).

Vízzsákkal rögzítsük, ami nem okoz sérüléseket sem a takaróban, sem a medencében.

Vízzsák nehezék: Ahogy az előbb említettük, a vízzsákkal szorítjuk le a téli takarót. Azonban figyeljünk oda, hogy a kör vagy ovális medencékhez nincs szükség vízzsákra, hiszen ezek peremmel rendelkeznek, amelyek megfelelőek erre a feladatra.

Amennyiben valamelyik eszköz használata nem világos, arról még a vásárlás során érdemes további infókat szerezni. Így elkerülhetjük azt, hogy a tél beálltával ott álljunk a megfelelő kiegészítőkkel, melyeket nem tudunk használni. A késlekedéssel azt is kockáztatjuk, hogy nem sikerül tökéletesen a medence téliesítése, és a fagy kárt tesz benne.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Jakuzzival és infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Ha személyesen keresne fel bennünket a bemutatótermünkben MEDENCEÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban, akkor legyen szíves előtte egyeztessen velünk időpontot. Ez azért ajánlott, mert van, hogy az adott témakörhöz tartozó kolléga(gák), éppen egy helyszínen vannak felmérésen, tehát nem biztos, hogy pont akkor a bemutatóteremben tartózkodnak.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése