term ID:
parent cat ID:70
post ID:10
category_70
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Medence építése házilag Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Medence építése házilag

Ha saját maga építené a medencéjét

Ha Ön is szeretne egy saját medencét hosszú távra, de szeretné a megépítés költségeit a lehető legalacsonyabban tartani úgy, hogy saját maga építi össze a medencéjét, akkor könnyen lehet, hogy Önnek is az általunk kínált fémfalú fóliás medencék lesznek a megfelelőek.

Fontos! Ezeket a medencéket nem szabad összekeverni az olcsó fémfalú vagy fémvázas, néhány év alatt széthulló nagyáruházi medencékkel. Az általunk kínált fémfalú fóliás medencéknek az élettartama, minimum 20 Év!

Ha szeretne erről személyes is meggyőződni, jöjjön el hozzánk. Nálunk megnézheti élőben, hogy milyen állapotban van egy ilyen működő medence több mint 20 év után. Egy beltéri ovális és egy kültéri kör formájút láthat nálunk. Mind a kettő 1998 –ban épült és azóta is kifogástalanul működnek.

FONTOS INFO: A fémfalú fóliás medencék építését / forgalmazását a 2024 – es szezonban szüneteltetjük, mert a németországi gyártó alapanyag ellátási problémák miatt nem tud belátható időn belül szállítani, Mi pedig gyengébb minőségű fémfalú fóliás medencéket nem szeretnénk felvenni a kínálatunkba. Természetesen a Poliészter-kerámiamagos és a Fóliás betonmedencék építése zavartalanul folytatódik.

Galéria

Miben lehet különbség más fémfalú fóliás medencékhez képest?

Ez egy igen egyszerű dolog. A medence fém falának és a belső fólia burkolatának az élettartama attól függ, hogy a fém fal milyen ötvözetből készül, illetve a belső fólia burkolat milyen összetételű és vastagságú. Ez a kettő nagyon nagy mértékben meghatározza, hogy mennyi ideig fogja használni a medencéjét. Ezekben, ugyan úgy ahogy az árakban, nagyon nagy különbségek vannak a különböző gyártók fémfalú fóliás medencéi között.

Bár számos ilyen medencének az építésére kérnek fel bennünket minden évben, de sokkal többen vannak olyanok, akik beszerzik tőlünk a medence testet, az alap szűrőberendezést, a hozzá megfelelő medencelétrát és ezek után a Mi leírásaink alapján megépítik maguknak a saját medencéjüket.

Tudta?

Ezek a medencék nem játék medencék. Akkor ajánljuk Önnek ha hosszú távra gondolkodik. Éppen ezért érdemes teljesen földbe süllyesztett verzióban megépíteni. Föld fölötti elhelyezés is lehetséges, de ha nem pár évre tervez medencét, akkor Mi mindenképpen a földbe süllyesztést javasoljuk.

Formák

Ezeket a medencéket kizárólag kör vagy szabályos ovális formában gyártják.

Érdekesség a formák építéséről és azok fedéséről

A legegyszerűbben, leggyorsabban és a legkevesebb betonozással a kör formájú kivitelek építhetőek meg. Az ovális formájú kiviteleknél az egyenes oldalfalakat zsalukő támfallal kell megtámasztani. Ez sem bonyolult, de a kör forma megépítése picit egyszerűbb.

Medencefedés szempontjából azok a medencék ideálisak, amik szabályos formájúak. Azokra ugyanis egyszerű fedést készíteni és a fedés le fel helyezése is könnyebb. Ha érdeklik a medencefedések klikk IDE.

A medencébe jutás módja?

Ezeknél a medencéknél lépcső építésére nincs lehetőség. A medencébe egy masszív, szabványos rozsdamentes acéllétrával tud bemenni.

A medence vizének tisztán tartása

Egyszerű, gyors, költséghatékony

Ezekhez a medencékhez legtöbbször egy befüggeszthető vízforgatót – szűrőt szoktunk ajánlani. Egyszerű telepítés, hatékony szűrés. Ezeket a vízforgatókat Mi gyártjuk 1987 óta különböző teljesítményben itthonra és külföldre egyaránt. 10 –től egészen 60 m³ -es medencékig ajánljuk. Erről bővebben IDE kattintva olvashat és láthat videót.

Magasabb árú de rejtett kivitel

Ha mégsem ilyen szűrőt szeretne, hanem egy gépészeti aknát építene ahová homokszűrőt telepítene, akkor ezt is megteheti, csak tudnia kell, hogy ez költségesebb és kicsit bonyolultabb. Ennek a kiépítése már komolyabb szakértelmet igényel. De természetesen ettől függetlenül választhatja ezt is ezekhez a medencékhez. Homokszűrőkről kicsit bővebben IDE kattintva olvashat.

Medence vízkezelése

Attól függetlenül, hogy Ön építi a medencéjét vagy megbíz vele egy Uszodatechnikát, a leendő medencéjének a vize nem csak a szűrőrendszertől marad tiszta. A vizet biológiailag is kezelni kell. Ez nem egy túl bonyolult folyamat, de ugyan olyan fontos, mint a víz szűrése. Erről bővebben IDE kattintva olvashat és láthat videót.

Röviden a vízkezelésről

A medence vizének a PH és a Klór szintjére kell figyelnie. Nyári főszezonban, akár 3-4 naponta is érdemes ezeket az értékeket megmérni. Nem kell megijedni, gyakorlatilag pár perc az egész folyamat és nagyon egyszerű.

+1 dolog

A medencéje télen is ott lesz a kertben, tehát megfelelően kellene téliesítenie, ha hosszú – hosszú évekig szeretné használni. Erről bővebben leírást és videót IDE kattintva láthat.

Medence építés házilag - Árak

Ha teljesen Ön építené meg a medencét a leírásaink alapján, akkor tudunk adni szett árakat. (ÁRAK az oldal tetejénél) A szett ár tartalma ebben az esetben: Speciális ötvözetű fém medence fal, előre gyártott egyedi medencefóliával, egy hozzá méretezett, 1987 – óta általunk gyártott befüggeszthető vízforgató, valamint egy rozsdamentes acéllétra. Ezt a szettet megrendelés után elviheti Ön is a telephelyünkről vagy minimális költség mellett, kérheti tőlünk is a kiszállítást.

Ahogy feljebb is írtuk, egy ilyen medencét egy egyszerű segédlet alapján akár Ön is meg tud építeni, de természetesen ha szükség van rá, Mi mindenben a rendelkezésére állunk. A fenti szett árak viszont a teljesen házilagos építésre vonatkoznak.

Fémfalú fóliás medencéinkről bővebb információt ITT talál.

Egyéb medenceépítési lehetőségek

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése