term ID:
parent cat ID:116
post ID:16757
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Medence létra vagy lépcső? Melyik az ideális választás? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Medence létra vagy lépcső? Melyik az ideális választás?

Publikálva:

Annak ellenére, hogy a medence létra és a lépcső ugyanazt a szerepet töltik be, van néhány alapvető különbség közöttük. Ez a cikk az előnyök és hátrányok bemutatásával segít Önnek eldönteni, melyiket érdemes választania, ha medence építését tervezi.

Miért lehet hasznos egy medence létra?

Ajánlott írásaink


A medence létra a vízbe történő bejutás egyik régóta ismert módszere. A létrának több fajtája létezik, lehet egyágú, kétágú és a fokok száma is igen változatos képet mutathat. A medence létra minden esetben olyan alapanyagok felhasználásával készül, amelyek jól tűrik a nedves környezetet, ellenállnak a rozsdának és a különféle vegyszerek negatív hatásainak.

Az épített medencéknél a létra általában a kijelölt oldalfalon lóg, a biztonságos rögzítést a bebetonozható létrahüvely teszi lehetővé. Ősszel, amikor a medence már használaton kívül van, a létrát a fagyveszély miatt le kell szerelni.

Az előnyöket tekintve, a létra a lépcsővel ellentétben sokkal kevesebb helyet foglal el a medencében, így nagyobb vízfelület marad a kikapcsolódásra és az úszásra. A kisebb családi medencéknél tehát célszerű létrát használni a közlekedésre. A nem épített, merevfalú medencékhez pedig külön álló létrák is beszerezhetők.

Ezek használata viszont a nehezebben mozgók vagy az idősebben számára akadályokba ütközhet, számukra biztonságosabb megoldás lehet a lépcsők kialakítása.

A többfunkciós medencelépcső

A medencelépcsők a csúszásmentes felületük miatt, kényelmesebb ki-be járást tesznek lehetővé. A létrafokoknál jóval szélesebb lépcsőkön a lábak stabilan támaszkodhatnak, ráadásul a biztonságot a lépcsők közelébe felszerelhető kapaszkodók is növelni tudják.

Emellett, a medencelépcsők szolgálhatnak például ülőpadként a pihenések során. Ha kell egy kis szusszanás a szórakozás közben, a lépcsőkre akár többedmagával is leülhet, miközben onnan figyelheti a játszadozó gyermekeket. A lépcsők további előnye, hogy esztétikusabb megjelenést kölcsönöznek az Ön medencéjének. A fém létrákkal ellentétben, szinte egybeolvadnak a medencével.

A hátrányuk, hogy sokkal több helyet foglalnak el, így a nem túl nagy medencékben úszáskor zavarhatják a kényelmes megfordulást. Jó tudni, hogy már egy két-három fokos lépcsősor is 90-100 cm hosszúságban képes elnyúlni a medencében.  Ezen valamelyest segíteni lehet, ha a lépcsősor a sarokban kerül kialakításra.

A lépcsők takarítása sem egyszerű, a lehulló faleveleket és egyéb szennyeződéseket különösen a lépcső és az oldalfalak találkozásánál nehéz eltávolítani. Ezt a területet a medenceporszívók sem mindig tisztítják hatékonyan. Ugyanakkor manapság erre a problémára már léteznek olyan modern eszközök, mint a szivattyúhoz csatlakoztatható sarokkefe.

Összefoglalva, a kicsi medencékben mindenképpen jobb a létra használata, a tágasabb és épített változatokban azonban célszerű kényelmes lépcsőket alkalmazni a közlekedésre. Ha bármilyen további kérdése merülne fel a medenceépítéssel kapcsolatban, egy telefonos egyeztetés után várjuk Önt a bemutatótermünkben.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Tisztelt Érdeklődő! Igyekszünk minden fronton helytállni, de irodai túlterheltség miatt nem biztos, hogy egyből el tud érni minket telefonon. Megértését köszönjük!

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Bemutatóterem elérhetősége

Ha személyesen keresne fel bennünket a bemutatótermünkben MEDENCEÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban, akkor legyen szíves előtte egyeztessen velünk időpontot. Ez azért ajánlott, mert van, hogy az adott témakörhöz tartozó kolléga(gák), éppen egy helyszínen vannak felmérésen, tehát nem biztos, hogy pont akkor a bemutatóteremben tartózkodnak.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése