term ID:
parent cat ID:116
post ID:17719
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Télen sem kell lemondanunk a mozgás öröméről Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Télen sem kell lemondanunk a mozgás öröméről

Publikálva:

A téli hónapok során hajlamosak vagyunk lemondani a mozgásról, és bezárkózni a meleg lakásba. Vannak azonban olyan trükkök, amik segítenek átvészelni ezeket a hónapokat. Az egyik használható tipp, ha bevonjuk a technológia segítségét, ami egy okosórát vagy egy új applikációt szokott jelenteni.

Ilyenkor a lépésszámok, a pulzus és az elégetett kalóriák biztosan ösztönözni fognak arra, hogy ne hagyjuk abba a mozgást.

Ajánlott írásaink


Ha inkább azok közé tartozunk, akik szeretik a hagyományos megoldásokat, akkor beiratkozhatunk egy edzőterembe. Itt a személyes jelenlét biztosan ösztönző, főleg, ha csoportos foglalkozásokon is részt veszünk, ahol közösen motiváljuk egymást. Ma az edzőtermek folyamatosan új és innovatív órákkal bővülnek, a víz alatti spinningtől és az anti-gravitációs jógától kezdve a villogó fényekkel és diszkózenével kísért boxig. Sőt, néha még a jakuzzit is kipróbálhatjuk, hogy ne terheljük túl az izmokat.

Ne feledkezzünk meg a természetről sem

Ha nem tudunk ellenállni a vidék csábításának, öltözzünk be melegen, és tegyünk hosszú sétákat, élvezve a hűvös, élénkítő téli szellőt. Egy élénk séta a nap közepén mindenkit felvidít, és segít a D-vitamin bevitelében. A testmozgás számos előnnyel jár a közérzetünkre nézve, javítja az alvást és az immunrendszer működését, valamint növeli az energiaszintet és az önbizalmat. Éppen ezért akkor is muszáj mozognunk, ha odakint borúsra fordul az ég.

A hideg hőmérséklet még a legmotiváltabb sportolók kedvét is el tudja szegni. Motiváció nélkül könnyű összepakolni az edzőfelszerelést télire. De nem kell, hogy a hideg időjárás a fitneszprogram végét jelentse. Természetes az orkán erejű szélben nem kell kimenni futni, de más lehetőségeink is vannak. A lényeg az, hogy maradjunk biztonságban a hideg időjárási edzések során. Ha bizonyos betegségekben, például asztmában vagy szívproblémákban szenvedünk, akkor először konzultáljunk az orvosunkkal.

Tippek a sportoláshoz

Ellenőrizzük az előrejelzést, mielőtt elindulunk. A hőmérséklet, a szél és a páratartalom kulcsfontosságú tényezők a biztonságos hideg időjárási edzés megtervezésében. A szél és a hideg együttesen alkotják a fő nehézséget, amely a téli időjárás-előrejelzések gyakori eleme. A szélsőséges szél még a meleg ruházatban is veszélyessé teheti a szabadtéri testmozgást. A szél áthatolhat a ruházaton, és a megfázás mellett komolyabb problémákat is előidézhet.

Mit tehetünk ilyenkor? Válasszuk a beltéri testmozgást? Az uszoda az a fajta sport, amit inkább a nyári hónapokban szoktunk végezni, pedig télen ugyanolyan jó hatással bír. Kár lenne lemondani az úszásról csak azért, mert odakint esik az eső. Egyesek saját úszómedencét telepítenek, amit már úgy is lehet téliesíteni, hogy kültéri használatra is megfeleljen. Mások úgy oldják meg, hogy beiratkoznak a helyi uszodába, így kötelezik magukat a rendszeres részvételre. Bárhogy is legyen, soha ne hagyjuk a véletlenre, mivel a rutin segíteni fog abban, hogy ne hagyjuk abba a mozgást télen se. Az úszás egészséges, mindegy, hogy milyen idő van odakint.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése