term ID:
parent cat ID:68
post ID:195
category_68
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Betonmedence fóliázása Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Betonmedence fóliázása

Döntsön jól. Bízza szakemberekre.

Mit vállalunk? régi és új betonmedencék fóliázását, többféle színű, vastagságú, mintájú és felületű fóliákkal.

Mire használjuk a medence fóliát és miért? Az esetek 98%-ban a zsalukőből épített, beton medencék belső burkolására használjuk, fóliázás nélkül ugyanis az ilyen medence testekből elszivárogna a víz. Ha viszont a Megfelelő fóliát választja és sokat Tapasztalt szakemberekkel végezteti a medence fóliázását, akkor egyrészt a medence belseje és a benne lévő víz gyönyörű lesz, másrészt jó anyaggal és kiváló munkával a medence belső fóliáját csak 15 – 20 év múlva kell majd cseréltetnie.

Miért népszerű, miért jó? Sokféle szín, minta és felület elérhető, így biztos, hogy megtalálja Ön is az otthonához legjobban passzolót. Illetve, ha a medence szerkezete tökéletesen lett megépítve, akkor egy későbbi fóliacserével akár egy új medencét kaphat.

Galéria

Medence fóliázás menete Alkorplan 3D fóliával

A videó tartalma: Ebben a 138 másodperces kis videóban, egy új, süllyesztett víztükrű, zsalukő alapú betonmedence fóliázásának a menetét láthatja 2 mm vastagságú, 3D – s homok színű fóliával. Ez egy magasabb árkategóriájú medencefólia, viszont igen népszerű.

A videóban megtekintheti a fóliázáshoz nélkülözhetetlen fóliabádogok rögzítését a medence peremére, a geotextília felhelyezését a medence aljára és az oldalfalára, a medencelépcső fóliázását, a vízelvezető és vízbevezető idomok helyének kivágását a fóliából és természetesen a munka eredményét, a kész medencét.

 

Milyen fóliákat használunk?

Alapanyag gyártó: A helyszínen végzett medencefóliázáshoz, mi kizárólag az igen nagy múlttal és tapasztalattal rendelkező ALKORPLAN márkát használjuk.

Fólia típusok: Ezen a márkán belül 2 féle vastagságú, szálerősített anyaggal dolgozunk (1.5mm és 2mm ), amiket különböző színekben, mintákkal, bevonatokkal (Akril lakk bevonat) akár 3D felülettel is választhat.

Tudta? A helyszíni beton medence fóliázásához az esetek 72%-ban 1,5mm-es, 28 %-ban pedig a 2 mm–es vastagságú 3D fóliát szokták választani Magyarországon.

4-ből a 2 legnépszerűbb  előny, illetve  1 hátrány az AKRIL lakkbevonatos medence fóliákról:

Előny 1: a bevonatos felületükön sokkal kevésbé tud megtapadni a szennyeződés (pl.: vízkő, a belehulló növényekből kiváló szennyeződések stb.), valamint ami rátapad sokkal könnyebben eltávolítható, letakarítható, mint a bevonat nélküli fóliákról.

Előny 2: Az UV ellenállása is magasabb, ezáltal a színtartóssága is jobb és az élettartama is hosszabb.

Hátrány: magasabb ár.

2 dolog, amitől függ, hogy mennyire tartós egy medence fóliázás

1. Magától a medence fóliától. Sokan gyártanak, különböző alapanyagú és összetételű és ezáltal eltérő minőségű és élettartamú fóliákat. Miben különböznek ezek a fóliák? Például a fólia színtartósságában, az UV ellenállásukban, hogy könnyű vagy nehéz lesz takarítani, fog e ráncosodni pár év múlva vagy 10 év múlva sem, stb… Persze az áruk is más lesz ezáltal.

2. Az emberektől, akik a fóliázást végzik. A tapasztalatunk szerint, már lassan mindenki bélel fóliával medencét, hiszen igen nagy rá a kereslet, de ez a munka, ha szépen és tartósan szeretné valaki elvégezni (nem csak letudni), hosszú éveken keresztüli gyakorlást, szakértelmet és precíz, pontos munkát igényel. Ez sajnos nem mindenkinél van így.

Mikor ajánljuk Önnek?

Ha beton medencéje van, legyen az régi de szeretné felújítani, vagy éppen új, építés alatt lévő és szeretné tartósan és szépen kifóliáztatni.

Mire figyeljen még!

Fontos! Érdemes nem csak a fólia színeket, mintákat és az árat figyelni a medencefólia kiválasztásánál, hanem például a cég múltját, ajánlásait is.

Sajnos az elmúlt években sokszor találkoztunk azzal a jelenséggel, hogy különböző „vállalkozások” kiküldtek egy kedvező árajánlatot a teljes munkára egy bizonyos fóliával, de a helyszínen végül nem az a márkájú és minőségű fólia került a medencébe, mint ami az árajánlatban szerepelt. Ezt sajnos a leendő tulajdonosok csak nagyon ritkán veszik észre. Ön viszont már tudja mire kell figyelnie.

Medence fóliázás ára?

Medence fóliázás ára?

Mivel minden egyes medencénkre egyénileg számoljuk ki az árakat, így, ha szeretne ajánlatot kérni, legyen szíves vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az áraink nem tartoznak a legolcsóbbak közé, de nem is vagyunk a legdrágábbak. Viszont mind a kiváló minőségű medencefóliát, mind a szakképzett munkaerőt meg kell fizetnünk nekünk is.

Egyéb fóliázási lehetőség

Fémfalú medencéhez Bélésfólia – Pótfólia

Ha Önnek is tönkrement a fémfalú medencéjében lévő belső fólia és szeretne bele egy újat, de egy masszívabb, időt állóbb kivitelt, akkor jó helyen keresgél. Mi ilyen bélésfóliákat (is) gyártunk, kör és szabályos ovális formájú fémfalú medencékhez. Ha kör medencéje van, aminek az átmérője 4 és 8 m közötti, vagy ha ovális medencéje van, aminek a mérete nem haladja meg a 8×4 m-t, akkor fogunk tudni segíteni Önnek is.

  • Egyedileg gyártjuk méretre és formára őket
  • 0,8 mm vastag, Német alapanyagot használunk
  • Várható élettartama 12 – 17 év
Tovább

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése