term ID:
parent cat ID:71
post ID:73
category_71
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Nyári Szolár medencetakaró Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Nyári Szolár medencetakaró

A legolcsóbb mód a medencevíz fűtésére!

Egyedi gyártás
Német alapanyagból

Miért jó? Felerősíti a napsugarak melegítő hatását, így használatával az Ön kerti medencéjének vize melegebb lesz. Akár 4-7 °C-kal magasabb lehet a medencevíz hőfoka, mint szolár medencetakaró nélkül, ezáltal a fürdési szezont is meghosszabbíthatja. (természetesen ez a napsütés mennyiségétől és a takaró alapanyagától is függ)

Egyedi gyártás, méretek és formák: szolár medencetakaróinkat német import alapanyagból készítjük egyesével, méretre és formára. Az anyag vastagsága lehet 400 vagy 500 mikron vagy akár 600 mikron szöveterősítéssel.

Saját tapasztalatunk: ha nincs rajta a szolár takarónk a saját kerti medencénken egy nyári éjszaka, akkor akár 3-4 °C-ot is visszahűlhet a víz reggelre. Ha rajta van, akkor csak kb. 0,5 °C-ot. Ez pedig nem mindegy a komfortérzet szempontjából, hiszen sokat számít, milyen hőmérsékletről kezdi el másnap tovább melegíteni a napsütés a medence vizét.

A takaró mozgatása: egyszerűen, kézzel is lehet le- és felhelyezni a medencére, de mi javasoljuk a felsodró vagy a feltekerő tengely használatát. Lásd lejjebbi képek – videó.

Galéria

Szolár medencetakaró feltekerési lehetőségei

A videóban 2 féle lehetőséget láthat a szolár medence takaró mozgatására

  1. Felsodró használata: Ez egy tengely, ami a takaróhoz van erősítve és a takaróval együtt úszik a vízen. A tengely végén lévő kereket, ha elkezd forgatni, akkor a medence két végéről a közepére behúzza a takarót. Ezután a felsodort takarót kézzel kell kiemelni a vízből. A legegyszerűbb takaró feltekerési megoldás. Maximum 6 x 4 m-es medencékig gyártjuk egyedi méretekben.
  2. Medencén kívüli feltekerő tengely: Bár drágább, mint az előző megoldás, de a legnépszerűbb, legkényelmesebb választás. A medence egyik végén (általában az egyik rövid oldalon) egy tengely van elhelyezve (ez lehet fixen rögzített vagy mozgatható és kerekes), amire könnyen és egyszerűen feltekerhető a takaró.

A szolár takaró előnyei

  1. a medencevíz hőmérséklete. (Olcsó fűtés.)
  2. Csökken a medencevíz párolgása, kevesebb vízutántöltés kell. (Kisebb fenntartási költség)
  3. Csökken a medence hővesztesége, így lassul a víz lehűlése. (Tovább használható a medence)
  4. Csökken a vegyszer felhasználás mennyisége. (Kisebb fenntartási költség)
  5. Csökken a medence karbantartására fordított idő. (Időt spórol magának)
  6. Csökken a medence fűtésére fordított energia. (Kisebb fenntartási költség)

Jó tudni!

A takaró kézi mozgatása: Nem csak azzal a 2 módszerrel lehet a takarót levenni a medencéről, amit a fenti videóban bemutatunk. Ha Önnek egyik sem szimpatikus, vagy nincs elég helye a medence körül, akkor akár kézzel is leveheti.

Viszont, ha kézzel tervezi levenni a takarót a medencéről, feltekerő vagy felsodró segítsége nélkül, akkor fontos tudnia, hogy a takarót mindig feltekert állapotban kellene tárolnia (mint egy szőnyeget), nem pedig összehajtva. Összehajtani azért nem szabad, mert minél többször összehajtja, annál előbb megtörik a takaró anyaga és sokkal hamarabb tönkre fog menni.

Hogyan működik a szolár medencetakaró, és hogy kell használni?

A fólia buborékos oldala a vízfelszín felé „néz”, így a hátoldal és a vízfelszín között egy vékony légréteg képződik, ami hőszigetelő hatást fejt ki. Napközben a szolár takaró, főként a napsütéses időben, egyirányúsítja az energiaáramlást, felerősíti a nap hőjét.

Az esti és éjszakai órákban pedig gátolja a medence vizének a párolgását, akár 95%-kal is csökkentheti, ami több 100 Liter víz megspórolását is jelentheti hetente. Ezeknek az eredménye, hogy egyértelműen melegebb lesz a medence vize (akár 4-7 °C-kal) és így a fürdési szezon meghosszabbítható.

Mikor legyen a medencén? Természetesen a takaró akkor a leghatékonyabb, ha mindig rajra van a medencén amikor az nincs használatban.

Jó tudni!

A szolár medencetakaró nyári takaró. Télen száraz, fagymentes helyen kell tárolni, feltekerve.  Biztonsági fedésként nem használható és a behulló szennyeződések ellen sem véd, hiszen a takaró feltekerésekor a rajta lévő szennyeződés nagy része bekerül a medencébe.

Egyéb medencefedési lehetőségek

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Jakuzzival és infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Ha személyesen keresne fel bennünket a bemutatótermünkben MEDENCEÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban, akkor legyen szíves előtte egyeztessen velünk időpontot. Ez azért ajánlott, mert van, hogy az adott témakörhöz tartozó kolléga(gák), éppen egy helyszínen vannak felmérésen, tehát nem biztos, hogy pont akkor a bemutatóteremben tartózkodnak.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése