term ID:
parent cat ID:71
post ID:73
category_71
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Nyári Szolár medencetakaró Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Nyári Szolár medencetakaró

A legolcsóbb mód a medencevíz fűtésére!

Egyedi gyártás
Német alapanyagból

Miért jó? Felerősíti a napsugarak melegítő hatását, így használatával az Ön kerti medencéjének vize melegebb lesz. Akár 4-7 °C-kal magasabb lehet a medencevíz hőfoka, mint szolár medencetakaró nélkül, ezáltal a fürdési szezont is meghosszabbíthatja. (természetesen ez a napsütés mennyiségétől és a takaró alapanyagától is függ)

Egyedi gyártás, méretek és formák: szolár medencetakaróinkat német import alapanyagból készítjük egyesével, méretre és formára. Az anyag vastagsága lehet 400 vagy 500 mikron vagy akár 600 mikron szöveterősítéssel.

Saját tapasztalatunk: ha nincs rajta a szolár takarónk a saját kerti medencénken egy nyári éjszaka, akkor akár 3-4 °C-ot is visszahűlhet a víz reggelre. Ha rajta van, akkor csak kb. 0,5 °C-ot. Ez pedig nem mindegy a komfortérzet szempontjából, hiszen sokat számít, milyen hőmérsékletről kezdi el másnap tovább melegíteni a napsütés a medence vizét.

A takaró mozgatása: egyszerűen, kézzel is lehet le- és felhelyezni a medencére, de mi javasoljuk a felsodró vagy a feltekerő tengely használatát. Lásd lejjebbi képek – videó.

Galéria

Szolár medencetakaró feltekerési lehetőségei

A videóban 2 féle lehetőséget láthat a szolár medence takaró mozgatására

  1. Felsodró használata: Ez egy tengely, ami a takaróhoz van erősítve és a takaróval együtt úszik a vízen. A tengely végén lévő kereket, ha elkezd forgatni, akkor a medence két végéről a közepére behúzza a takarót. Ezután a felsodort takarót kézzel kell kiemelni a vízből. A legegyszerűbb takaró feltekerési megoldás. Maximum 6 x 4 m-es medencékig gyártjuk egyedi méretekben.
  2. Medencén kívüli feltekerő tengely: Bár drágább, mint az előző megoldás, de a legnépszerűbb, legkényelmesebb választás. A medence egyik végén (általában az egyik rövid oldalon) egy tengely van elhelyezve (ez lehet fixen rögzített vagy mozgatható és kerekes), amire könnyen és egyszerűen feltekerhető a takaró.

A szolár takaró előnyei

  1. a medencevíz hőmérséklete. (Olcsó fűtés.)
  2. Csökken a medencevíz párolgása, kevesebb vízutántöltés kell. (Kisebb fenntartási költség)
  3. Csökken a medence hővesztesége, így lassul a víz lehűlése. (Tovább használható a medence)
  4. Csökken a vegyszer felhasználás mennyisége. (Kisebb fenntartási költség)
  5. Csökken a medence karbantartására fordított idő. (Időt spórol magának)
  6. Csökken a medence fűtésére fordított energia. (Kisebb fenntartási költség)

Jó tudni!

A takaró kézi mozgatása: Nem csak azzal a 2 módszerrel lehet a takarót levenni a medencéről, amit a fenti videóban bemutatunk. Ha Önnek egyik sem szimpatikus, vagy nincs elég helye a medence körül, akkor akár kézzel is leveheti.

Viszont, ha kézzel tervezi levenni a takarót a medencéről, feltekerő vagy felsodró segítsége nélkül, akkor fontos tudnia, hogy a takarót mindig feltekert állapotban kellene tárolnia (mint egy szőnyeget), nem pedig összehajtva. Összehajtani azért nem szabad, mert minél többször összehajtja, annál előbb megtörik a takaró anyaga és sokkal hamarabb tönkre fog menni.

Hogyan működik a szolár medencetakaró, és hogy kell használni?

A fólia buborékos oldala a vízfelszín felé „néz”, így a hátoldal és a vízfelszín között egy vékony légréteg képződik, ami hőszigetelő hatást fejt ki. Napközben a szolár takaró, főként a napsütéses időben, egyirányúsítja az energiaáramlást, felerősíti a nap hőjét.

Az esti és éjszakai órákban pedig gátolja a medence vizének a párolgását, akár 95%-kal is csökkentheti, ami több 100 Liter víz megspórolását is jelentheti hetente. Ezeknek az eredménye, hogy egyértelműen melegebb lesz a medence vize (akár 4-7 °C-kal) és így a fürdési szezon meghosszabbítható.

Mikor legyen a medencén? Természetesen a takaró akkor a leghatékonyabb, ha mindig rajra van a medencén amikor az nincs használatban.

Jó tudni!

A szolár medencetakaró nyári takaró. Télen száraz, fagymentes helyen kell tárolni, feltekerve.  Biztonsági fedésként nem használható és a behulló szennyeződések ellen sem véd, hiszen a takaró feltekerésekor a rajta lévő szennyeződés nagy része bekerül a medencébe.

Egyéb medencefedési lehetőségek

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése