term ID:
parent cat ID:68
post ID:197
category_68
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Fémfalú medencéhez Bélésfólia – Pótfólia Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fémfalú medencéhez Bélésfólia – Pótfólia

Tartós, vastag bélésfólia gyártás

Ha fémfalú fóliás medencéje van, de elhasználódott a benne lévő bélésfólia vagy csak szeretne egy jobb minőségű vastagabb fóliát bele, netán más színűt vagy lakkbevonatosat, akkor ebben tudunk segíteni Önnek.

Mit vállalunk? Vállaljuk fémfalú fóliás medencékbe való belső bélésfólia gyártását, melyek élettartama normál nyári használat és szakszerű medence téliesítés mellett 12-17 év.

Milyen formájú medencékhez? Kizárólag kör vagy szabályos ovális formájú medencékhez.

Milyen méretű medencékhez?  Mivel ezeket a fóliákat egyenként gyártjuk egyedi méretben, ezért szinte bármilyen kérhető, de a szerszámaink miatt egy tól–ig mérette meg kellett határoznunk. Így kör forma esetén 4m–es átmérőtől 8m-es átmérőig, szabályos ovális formánál 5 x 3 m-től, 8 x 4m-ig tudjuk gyártani a bélésfóliákat.

Milyen fóliát használunk? A medence bélésfóliáinkhoz használt alapanyagot Németországból hozzuk és 0,8 mm vastagságú.

Galéria

Jó tudni

Sok gyári medencefólia azért használódik el nagyon hamar, mert egyrészt legtöbbször nem megfelelő a gyári fóliák alapanyag összetétele, másrészt sokszor csak 0,2 vagy 0,4 mm vastagságúak. Ritka esetben 0,6 mm.  Viszont a fólia anyagösszetétele és vastagsága nagyban meghatározza a medence bélésfólia élettartamát.

Mit nem tudunk vállalni? Fémvázas medencékhez bélésfóliát nem készítünk, valamint 3,6 és 3,5 m-es és 0,9 m mély fémfalú medencék bélésfólia gyártását sem tudjuk vállalni.

Milyen színű fóliáink vannak?

Jelenleg 5 féle szín közül tud választani. Két egyszínű és 3 mintás közül. Az egyszínű fóliák közül a homokszín azért kedveltebb, mint a kék, mert a medencében lévő víznek egy nagyon szép zöldes kék árnyalatot ad. A mintás kivitelek közül a márvány mintás a legnépszerűbb, mert a szabálytalan minta miatt, kevésbé látszik meg rajta a kosz. A mintás medencefóliáink egy speciális lakkbevonattal rendelkeznek viszont ezért az áruk kicsit magasabb.

 

Miért jó a lakkbevonat?  A lakkbevonat egyrészt egy védőréteget képez a fólia vízzel érintkező felén, ezért az még jobban ellenáll a vízkezelőszereknek, illetve a nap káros UV sugárzásának is. Így hosszabb lesz az élettartama. Másrészt a lakkbevonat egy kicsit simább felületet eredményez, ezért kevésbé tud rajta megtapadni az alga és a vízkő, így könnyebb tisztán tartani is.

Tipp

A medence fólia alá a padlóra (az oldalára nem szükséges, de ajánlott) helyezzen geotextiliát. A legjobb a 300 gramm / m2-es. Így nem csak puhább lesz a lábának a járófelület, de a geotextilián a fólia behelyezését követően, az apró ráncok sokkal könnyebben kisimíthatóak. Gyakorlatilag így könnyen és teljesen ráncmentessé tehető a fólia.

Fontos!

Idősebb medencék esetében sokszor előfordul (ha a medencének homokszűrős a víztisztító rendszere), hogy a falelemek karimáit és tömítéseit is cserélni kell! Legalábbis nagyon ajánlott. Ezek a befúvó, szkimmer (fölöző), padlóösszefolyó, esetleg lámpa, stb. peremeit, tömítéseit jelentik.

Jó esetben olyan márkájú falelemek lettek beépítve, amiket most is van utánpótlása, így nem olyan költséges, bonyolult és időigényes a beszerzésük. Rossz esetben az elhasználódott, repedezett karimák már nem elérhetőek és külön – külön le kell gyártatni őket. Ez viszont hosszadalmasabb és drágább művelet.

Mielőtt fólia csere mellett dönt, nézzen utána milyen márkájú falelemek vannak beépítve Önnél. Legtöbbször valamilyen felirat jelzi ezt a karimákon. Például egy nagy „A” betű vagy egy SP felirat esetleg MTS betűk.

Megrendelés, szállítás

Megrendeléshez mi szükséges?

A megrendelést személyesen, telefonon vagy e-mailben tudja leadni. A megfelelő méretű pótfólia legyártásához szükségünk van természetesen a medencéje méretére. Hosszúság, szélesség, mélység. A pontos méreteket adja meg, nem szükséges ráhagynia semmit.

Szükségünk van továbbá arra, hogy milyen megoldással van rögzítve a fólia a medence pereménél. Egyszerűen csak túl van hajtva a medence falán és rá van pattintva a medence pereme (10-ből 8 medencénél így van) vagy esetleg más módon van rögzítve. Mondjuk hasonlóan mit egy vállfa, fel van akasztva a fólia a medence peremére.

Hogy juthat hozzá?

Legyártás után vagy a bemutatótermünkben tudja átvenni az elkészült medence bélésfóliát, vagy ha szeretné akkor futárszolgálattal ki tudjuk Önnek küldeni. A kész fólia össze lesz hajtva, bármilyen kis autóba befér.

Népszerű kapcsolódó videók

Egyéb fóliázási lehetőség

Betonmedence fóliázása

Legyen az új vagy egy régi betonmedence, ha hozzáértő szakemberekkel végezteti a medencefóliázást, akkor a végeredmény tartós és szép lesz legalább 15-20 évig. Mivel rengetegen fóliáznak már medencéket, érdemes körültekintően specialistát választani erre a munkára is, hiszen a fóliázás lényegében fólia hegesztés. A hegesztés pedig, ha jól és tartósan szeretné valaki elvégezni, akkor nem egy pár órás tanulási folyamat végeredménye. Kollégáink együttesen több évtizedes múlttal rendelkeznek ezen a területen is.

  • Többféle fóliavastagság
  • Sokféle szín és felületvariáció
  • Kizárólag a nagy múltú Alkorplan fóliával
Tovább

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése