term ID:
parent cat ID:94
post ID:14517
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Infraszauna fogyasztása és telepítési szükségletei Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Infraszauna fogyasztása és telepítési szükségletei

Infraszauna vásárlás előtt érdemes ezt a pár sort végigolvasnia.

Infraszauna fogyasztása?

A lenti összegek az új 2022 augusztus utáni áramdíjakkal vannak számolva.

Szerencsére az infraszaunák esetében nem igazán számít, hogy van e rezsicsökkentés éppen vagy nincs, van e Önnek napeleme vagy nincs. Az infraszaunák így is úgy is rendkívül keveset fogyasztanak. A legtöbben az 1-2 személyes kabinokat kedvelik, de még egy 4 személyes kiviteleknek is elég egy 230 V – os konnektor és a fogyasztásuk nagyjából annyi lesz mint egy masszívabb hajszárítóé vagy egy vasalóé. Rendszeres használata is alig fogja megemelni a villanyszámlát, az Ön egészségének a megőrzéséhez viszont nagyban hozzá fog járulni.

Típusfüggő ugyan, de a honlapon szereplő beltéri infrakabinoknak nagyjából 60-tól 180.-Ft / alkalom lesz a fogyasztása, attól függően persze, hogy hány személyes a kabin, mennyi sugárzó van benne, valamint, hogy mennyi ideig használja. Van, aki csak 20 percet ül bent, van aki akár 40-50 percet is. Átlagban 30-35 percet szoktak a legtöbben infraszaunázni.

Mindegyik kabinból az elektromos kábel a tetején van kivezetve, ami bár típusfüggő, de 1.5–2m hosszú.

Hol helyezhető el?

A honlapon látható infraszaunák mindegyike, beltéri infraszauna. Ez azt jelenti, hogy teljesen zárt térbe kell elhelyezni, 17 °C – nál melegebb helyiségben. Pincétől a padlásig, hálószobától a nappaliig bárhová, de zárt tér legyen.

Fedett, de elölről nyitott teraszon nem helyezhető el!

Ha 17 °C – nál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségbe tenné: Sokan vannak akik ennek ellenére egy télen 10 fokos garázsba helyezik a beltéri infraszaunájukat, vagy valami hasonló, télen hűvösebb helyre. Nekik érdemes tudni, hogy ha a helyiség hőmérséklete lemegy mondjuk 10 °C – ra, akkor a kabinnak semmi baja nem lesz, de mielőtt a kabint bekapcsolná, a helyiséget ideiglenesen fel kellene fűteni minimum 17 °C – ra, mondjuk egy elektromos hősugárzóval. Ha nincs meg az alap 17 °C, akkor könnyen lehet, hogy a kabin nem fog tudni felfűteni maximális hőmérsékletre, és előbb ki is fog hűlni.

Helyszükségletük?

A honlapon mindegyik infraszaunának a külső mérete van feltüntetve. (Van olyan típus aminek kiáll a teteje is.) Ehhez még hozzá kell adni 2-3 centit jobbra és balra. Azaz, mondjuk egy 120 cm széles 2 személyes kabint, be lehet tolni egy 125 cm széles helyre, de fontos, hogy csak betolni! Összeszereléshez ennél kicsit nagyobb hely szükséges.

Összeszerelésük?

Mindegyik kabin 6 nagyobb darabból áll. Alja teteje és a 4 oldala. Az összeszereléshez a kabin legnagyobb mérténél legalább 60-70 cm-rel nagyobb területre van szükség. Egy ekkora területen már össze lehet szerelni és kész állapotában betolni a helyére.

Milyen padlóra, burkolatra helyezhető?

Bármilyen sík, szilárd felületre rá lehet helyezni. Laminált padló, parketta, járólap, szőnyeg stb.

Párás környezetbe tehető?

Fürdőszobába is tehető természetesen, de fröccsenő víz ne érje. Ha sűrűn zuhanyozik hosszú ideig, akkor érdemes gondoskodni a megfelelő szellőztetésről. Ha nincs ablak a helyiségben, akkor egy hosszabb fürdőzés után, mikor nagyon magas a páratartalom, hagyja nyitva egy kicsit a fürdőszobaajtót. 1-2 percre elég.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése