term ID:
parent cat ID:94
post ID:14791
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mit fog érezni, ha lap vagy csősugárzós infraszaunába ül? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mit fog érezni, ha lap vagy csősugárzós infraszaunába ül?

Ennek a rövid cikknek az elolvasásával azt tudhatja meg, hogy mit fog érezni, ha lap vagy csősugárzóval szerelt infraszaunában ül. Ha infraszauna vásárlásán gondolkodik, akkor mindenképpen érdemes végigolvasnia. Ha csak az összefoglalót szeretné átfutni, görgessen lejjebb.

A cikk, a folyamatos vásárlói visszajelzések és a saját tapasztalataink alapján íródott.

A Magyar piacon fellelhető infraszaunák általában 2 sugárzó fajtával vannak szerelve. Vagy valamilyen cső vagy valamilyen lapsugárzóval. Mindkettő egy sugárzó család, tehát mindkettőn belül van néhány altípus, de abból a szempontból, hogy milyen érzést nyújtanak a használat során elég csak ezt a két nagy csoportot tárgyalni.

  1. A csősugárzók családjának néhány altípusa: Kerámia, Full spektrum, Red Light, Halogén stb. csősugárzók.
  2. A lapsugárzók családjának néhány altípusa: nAno Carbon, nAno Carbon Turmalin lapsugárzók.

+1. Kombinált infrakabinok: Lap és csősugázók IS vannak az infraszaunába szerelve. Ezek a 2 az 1-ben és a 3 az 1-ben kabinok.

 

 


Csősugárzóval szerelt infraszaunák:

– A nevéből is adódóan a hosszúkás sugárzókban egy cső található, amik az infrakabinban általában függőlegesen vannak elhelyezve. Az infrasugárzást kibocsájtó cső átmérője viszonylag kicsi, így kis felületen, de koncentráltan adja le a teljesítményét és a hőjét is. Pont ezért elég melegnek érezni, ha közel van hozzá a bőrfelülete, pl.: a hátánál vagy a vádlijánál van egy ilyen típusú sugárzó. Sokakat zavar is az intenzitása, erős hője.

– Érdemes olyan infra kabint választani, amiben a sugárzók körbe veszik a bent ülőt (függetlenül attól, hogy cső vagy lap vagy esetleg mindkét sugárzóval van szerelve). Visszajelzések alapján a leghatékonyabb, ha az ülőpaddal szemben is van infrasugárzó. Ez persze az olyan infraszaunáknál ahol az egész előoldal üvegből készül nem lehetséges.

– A csősugárzók működés közben forróak, mert kis felületen adják le az energiát. Emiatt nem használják talpsugárzóként.

– A csősugárzós kabinban a hőérzet magasabb, mint egy lapsugárzósban. Ez nem azt jelenti, hogy a hőmérséklet is sokkal magasabb, ez csak a Hőérzet. Ez azért van, mert a kabinban lévő csősugárzók felületi hőmérséklete jóval magasabb, mint a lapsugárzók felületi hőmérséklete.


Lapsugárzóval szerelt infraszaunák:

– A lapsugárzó elnevezése is a sugárzó formájára utal. Nagy felületű, vékony sugárzóról van szó, amik a teljes felületükön adják le az infra sugarakat. Ez azért hasznos, mert bárhogy ül a kabinban, ugyan olyan hatékony lesz. Ha keresztben ül a sugárzók előtt, akkor is ugyan olyan eredményes lesz a méregtelenítés, ellentétben a csősugárzókkal.

A lapsugárzók felületének a hőmérséklete sokkal alacsonyabb, mint a csősugárzóké. Akár szabad kézzel is megfogható, nem lesz forró. A szauna belső hőmérséklete ettől függetlenül ugyanannyi lesz (típusfüggő), mint csősugárzók esetén. A hőérzet viszont jóval lágyabb.

 

– Sok olyan infraszauna modell van, amibe talp és szemben lévő sugárzót is beépítenek. Ez azért kedvelt, mert így minden oldalról érik a bent ülő testét a jótékony infrasugarak elősegítve ezzel a hatékonyabb méregtelenítést, alakformálást, felfrissülést.

Tipp: Ha nem az a fő szempont infraszauna választásnál, hogy elölről teljesen üveges legyen, akkor érdemes olyan kabint választani, amiben van szemben lévő és talpsugárzó is.

Összefoglalva röviden

– A csősugárzókkal szerelt infraszaunákban koncentráltan, kisebb felületen, de erőteljesen érik a bent ülő testét a jótékony infrasugarak. A hő érzet magasabb, intenzívebb. Kicsit távolabb ülve kellemesebb.

Néhány altípusa: Kerámia, Full spektrum, Red Light, Halogén stb.

– A lapsugárzókkal szerelt infraszaunákban nagy felületen érintkezik a bent ülő teste az infrasugarakkal. Bárhogy ül bent, ugyan úgy érik, a hatása nem csökken. A hőérzet lágyabb, puhább, egyenletes. Akár neki is lehet dőlni, nem lesz forró. Pont ezért talp sugárzónak is használják.

Néhány altípusa: nAno Carbon, nAno Carbon Turmalin lapsugárzók.

– A maximális hatásfok elérése miatt, érdemes szemben lévő és talpsugárzóval is szerelt kabint választani.

– Ha a lap és csősugárzók előnyét is ki szeretné élvezni 1 kabinban, akkor a 2 az 1-ben vagy 3 az 1-ben infraszaunákat érdemes választania.

Mi 4 féle infraszaunát tudunk Önnek ajánlani a fentiek alapján:

1.Cső sugárzós infraszaunáink:

  1. Full Spektrum csősugárzós infraszaunák. A jelenleg legnépszerűbb csősugárzó fajta. Az infravörös fény mélyen hatol be a bőr alá, elősegítve a hatékony méregtelenítést. Intenzív, magas hőérzetű kabinok.

2.Lap sugárzós infraszaunáink:

  1. nAno Carbon lapsugárzós infraszaunák. Lágy, egyenletes érzést biztosító szaunák, amik nagy felületen érik a testét.

3.Lap és Cső sugárzót is tartalmazó kombinált infraszaunáink (a leghatékonyabbak és a legnépszerűbbek):

  1. Nálunk jelenleg a legnépszerűbbek a 2 az 1 ben infraszaunák. A lap és csősugárzóval IS szerelt kabinokat hívjuk 2 az 1-ben típusnak. A fő sugárzók a lapsugárzók, ezekből építenek be többet körben elhelyezve. A csősugárzókat általában az ülőhellyel szemben szokták beépíteni, mert ott ideális az elhelyezésük a koncentráltabb hőleadásuk miatt.
  2. A legtöbbet nyújtó kabinok a 3 az 1-ben infraszaunák. Ez a 2 az 1-ben modellek turmalin kövekkel kiegészített változata. Együtt élvezhetők a lapsugárzók és csősugárzók pozitív tulajdonságai, valamint a turmalin kövek lugosítást segítő jótékony hatása. Az nAno Carbon lapsugárzók egyenletesen körbeveszik a bent ülőket, szemből pedig, kicsit messzebbről a full spektrum csősugárzó(k) fejti ki jótékony hatását, emellett a lapsugárzók elé helyezett turmalin kövek végzik a lúgosítást.

 

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése