term ID:
parent cat ID:116
post ID:17800
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi használatának egészségügyi előnyei és kockázatai Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi használatának egészségügyi előnyei és kockázatai

Publikálva:

Egyre népszerűbbek az otthoni wellnessközpontok, a pandémia is szerepet játszott ezek elterjedésében. Amikor a koronavírus-járvány idején bezártak az uszodák, szállodák, wellnessközpontok, sokan vágtak bele otthonuk átalakításába.

Ajánlott írásaink


Medencét építettek, akár kül-, akár beltérre, és megjelentek a szaunák, pezsgőfürdők is. A jakuzzi használata a stressz igazi ellenszere, egy hosszú nap után pihentet és a relaxáció mellett számos más egészségügyi előnnyel is jár. A fáradt, fájó izmokat a pezsgőfürdő kínálta masszázs igencsak jól tudja kezelni.

A meleg hatására a feszült izmok ellazulnak, miközben a hidromasszázs fokozza a véráramlást és segít megszabadítani a szervezetet a méreganyagoktól. Mivel a méreganyagok és a korlátozott véráramlás a fájdalmak és gyulladások okozói lehetnek, ezért a rendszeres jakuzzi-használat egészségünk megőrzésében is nagy szerepet játszhat.

A stressz szinte mindenki életének a része, és fontos, hogy megszabaduljunk ettől, és ha életünk szerves részévé tesszük a relaxálást, melynek kiváló helyszíne a jakuzzi, máris sokat tettünk egészségünkért. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás mellett ez is fontos, a jakuzzi hője, a masszázs segít ellazulni és kitisztítani az elmét.

A jakuzzizás csökkenti a vérnyomást is, növeli a szívritmust az erek tágításával és a szívre nehezedő nyomás enyhítésével. A hidromasszázs fúvókák pedig a meleg vízzel kombinálva növelik a testhőmérsékletet, ami szintén segít kitágítani az ereket, ez pedig javítja a vérkeringést, és jó hatással van például az ízületi gyulladásra.

A pezsgőfürdőzés kockázatai

A jakuzzihasználat azonban bizonyos kockázatokat is magában rejt. Ha a pezsgőfürdőket nem tisztítják jól, akkor a nedves környezet tökéletes táptalajt jelent a baktériumok számára – írja a WebMD. Ezek egyik típusa a szőrtüszők és a bőr fertőzéseit okozza, ha valaki piros, viszkető dudorokat észlel a hasán vagy a fürdőruha által fedett területeken, akkor gyanakodhat, hogy a jakuzziban kapta el.

Vannak, akik számára csak kellő körültekintéssel ajánlott a pezsgőfürdők használata és ide tartoznak a terhes nők is. A pezsgőfürdőben megemelkedik a testhőmérséklet és kutatások szerint azok a terhes nők, akik többször vagy hosszabb ideig használják a pezsgőfürdőt, nagyobb valószínűséggel szülnek neurális csöves születési rendellenességgel születő babát. Az első trimeszterben érdemes kerülni a forró fürdőt – hívja fel a figyelmet a Healthline.

Ezen túl pedig az orvosi jóváhagyás mellett bátran lehet pezsgőfürdőzni. Ilyenkor azonban érdemes egyszerre legfeljebb tíz percet tartózkodni a vízben. Lehetőség szerint érdemes a mellkast a víz felett tartani és a jakuzzi kevésbé meleg részére ülni, izzadás esetén pedig kiszállni a medencéből. Kismamaként is van lehetőség tehát a pezsgőfürdő élményét átélni, és ilyenkor is megtapasztalható az előnyök is.

Mint amilyen a jobb alvás. A jakuzziban való pihenés jó hatással van az éjszakai pihenésre, hisz segíti a relaxációt, a keringést és masszírozó hatása ugyancsak ellazít. A megemelkedett testhőmérséklet és a csökkent stressz szintén hozzájárulhatnak a jobb alváshoz.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése