term ID:
parent cat ID:94
post ID:14759
category_94
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 4 + 1 hasznos kérdés és válasz jakuzzi vásárlás előtt Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

4 + 1 hasznos kérdés és válasz jakuzzi vásárlás előtt

 1. Hányan fogják általában a jakuzzit használni és milyen gyakran?
 2. Jakuzzi havi elektromos fogyasztása és egyéb költségek?
 3. Mitől marad tiszta a jakuzzi vize?
 4. Jakuzzi telepítése kültérre és beltérben. Áram, vízellátás, helyszükséglet stb.. VIDEÓ is!

4+1. Mennyi idejét fogja elvenni a jakuzzi karbantartása?

Ez ugyan nem egy pár soros cikk, de számos ügyfelünk visszajelzése alapján hasznos. Reméljük Önnek is az lesz.

1. Hányan fogják általában a jakuzzit használni és milyen gyakran?

Ez egy egyszerűnek tűnő de fontos kérdés, ugyanis a jakuzzi méretén és a befúvók elosztásán később már nem lehet változtatni. Pont ezért érdemes jól megfontolni, hogy hány férőhelyes és milyen férőhely elosztású jakuzzit vásárol, hogy ne később döbbenjen rá arra, hogy inkább kisebb, vagy nagyobb típust kellett volna választania. Olyan mellett tegye le a voksát, amit maximálisan ki tud használni.

Ha csak a párjával szeretné átélni a jakuzzizás nyújtotta kényeztetést, akkor egy két – három személyes kivitel is elegendő lehet, mondjuk 1 fekvő és 2 ülőhellyel. Ha a családja vagy barátai is csatlakoznának Önhöz időről időre, akkor egy nagyobb 5-6 fős modell lesz a megfelelő választás.

 

Érdemes tudni! Az, hogy egy jakuzzi 5-6 főre van készítve, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ennyien el is férnek benne kényelmesen. Nem mindegy ugyanis, hogy egy 50 kg-os, 160 centis hölgy ül be a hasonló adottságokkal rendelkező barátnőivel, vagy egy 195 centiméteres 110  kilós sportoló ül be a csapattársakkal jakuzzizni.

Minden jakuzzinak a belső mérete literben van megadva, amiből lehet következtetni a benne lévő helyre. Van ugyanis olyan 6 személyes jakuzzi ami 900 literes, vagy még kisebb de van olyan is ami 1350. Ez pedig jelentős különbség. A kisebb literszámú 5-6 fős jakuzzik leginkább 4-5 főnek kényelmesek.

Mikor használná? Azt is érdemes átgondolni, hogy csak nyáron használná a jakuzzit vagy ahogy nagyon sokan, és ahogy mi is ajánljuk, az év minden évszakában, 365 napon keresztül. Bár valamiért nyáron többen vásárolnak maguknak jakuzzit, sok visszajelzést kapunk kerti telepített jakuzzit használó ügyfeleinktől, hogy nem is gondolták volna, hogy mennyi pluszt tud adni egy hideg estén való mártózás a simogató meleg vízben, egy kényeztető masszázs egy hóeséses estén. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, használja egész évben!

 

2. Jakuzzi havi elektromos fogyasztása és egyéb költségek?

Egy jakuzzi fogyasztása több dologtól függ. Röviden ezek a következők:

 1. A jakuzzi szigetelésének minősége
 2. A thermotető kialakításának minősége
 3. A beépített szivattyúk (masszázs és szűrő) típusa
 4. A vízkezelés módja

Ha csak a havi forintokra kíváncsi, akkor görgessen lejjebb a bekeretezett részig. Ha kicsit a részletek is érdeklik, akkor olvasson tovább.

1-2. A jakuzzi belső szigetelése + thermotető: A hőszigetelés a jakuzzi testén és a thermotetőn is nagyon fontos, mert a legnagyobb költséget a jakuzzi vízének fűtése jelenti. A havi költség 70 % – a vízfűtésből ered, ezért nagyon fontos a megfelelő szigetelés. Ha ezek nem nyújtják az elérhető maximumot, akkor a párolgással gyakorlatilag a környezetet fűtjük.

A jakuzzikban általában 36 és 38 °C – os vizet kedvelnek a legtöbben télen, nyáron 32 -34 °C – osat és ezt a hőfokot kell tartani és megőrizni minél kevesebb energia befektetéssel. Ezért kell a lehető legjobb szigeteléssel ellátni a jakuzzit, alul, oldalt és felül egyaránt.

Minél jobb a szigetelés és a thermotető, annál alacsonyabb lesz a jakuzzi havi fűtés költsége.

 

 

3. Masszázsszivattyúk típusa: Sok féle szivattyút használnak a különböző gyártók. Jót, rosszat, olcsót, drágát, viszont ezek nagyon fontos részei egy jakuzzinak. Nálunk a szivattyúk kiválasztásánál, az első helyen szerepelt a megbízhatóság, az alacsony fogyasztás és az ehhez képest leadott teljesítmény. Az ár másodlagos szempont volt. Ezért esett a választásunk a Simaco szivattyúkra. Ezeket 1998 – óta használjuk egyéb termékeinkben is. Minden általunk kínált jakuzziba ez kerül, van olyan amelyikbe 4db is! Kis fogyasztás, nagy masszázserő és megbízhatóság. Ezek is olyan tulajdonságok, amik egy jakuzzit kiemelnek a versenytársak közül. Nyilván a masszázsszivattyúk fogyasztása, így a jakuzzi havi fenntartási költsége is függ attól, ki mennyit masszíroztat.

Szűrőszivattyú: A víz szűrését végző szivattyú fogyasztása szinte elhanyagolható, mindössze 0,1 – 0,15 KW (típusfüggő) óránként. Ez a legtöbb esetben napi 8-10 órán át forgatja és szűri a vizet.

4 . A jakuzzi vizének a kezelése: A jakuzzi vizének tisztán tartásához nem elégséges a szemmel látható mechanikai szennyeződéseket (szirmokat, leveleket, szálló port, stb.) eltávolítani a vízből. Ezt a részt amúgy, a beépített szűrőrendszer megteszi.

A vizet kémiai úton is kezelni kell, hogy a vízben természetszerűleg jelen lévő mikrobák, baktériumok ne tudjanak elszaporodni. Ez nem bonyolult feladat, viszont itt többféle módszer létezik, amiket szintén érdemes egyik jakuzzi szakértő kollégánkkal átbeszélnie. Mindegyiknek módszernek vannak előnyei és hátrányai, de a kellő információ birtokában, könnyen ki tudja majd választani az Önnek legszimpatikusabbat.

A jakuzzi havi fenntartási költségeit tehát az is fogja befolyásolni, hogy majd melyik vízkezelési módot választja.

 

TEHÁT AZ ELEKTROMOSSÁGRA SZÁNT FORINTOK.

Az összegek kikalkulálásánál az EGÉSZ ÉVI használatot vettük alapul, a jakuzzi KÜLTÉRI elhelyezése esetén, magyarországi éghajlaton, HETI átlagban 2-3-SZOR kb. 1-1 órát használva. Ezek az összegek már az ÚJ 2022 augusztus utáni rezsiárakkal lettek számolva!

Az összegek az általunk kínált jakuzzikra lettek számolva. Más gyártók termékeire nem kalkuláltunk, viszont mivel ez egy igen összetett termék, a havi költségekben is lesznek különbségek.

Egy 3-4 személyes modellnél kb. 7-10.000.-Ft, egy 5-6 fős jakuzzinál nagyjából 12-16.000.-Ft pluszt jelent az elektromos szükséglet.  Mivel nagyon sok a változó és ez mind befolyásolja az összeget ez egy Átlagos érték.

Orion jakuzzi

3. Mitől marad tiszta a jakuzzi vize?

A vízkezelés kiemelkedően fontos a jakuzziknál, hiszen Ön is, ahogy mindenki, tiszta jakuzzi vízben szeretne feltöltődni. Ezért jó ha tudja, hogy mitől marad tiszta a jakuzzi vize. Ehhez 2 dologra van szükség. Lássuk röviden mik ezek:

 1. Mechanikai szűrés: ez a beépített vízforgató – szűrő berendezés feladata és a nagyobb méretű, látható szennyeződéseket szűri ki.
 2. Biológiai (kémiai) vízkezelés: ez a vízben lévő, szabad szemmel nem látható baktériumok, mikrobák elszaporodását akadályozza meg. Itt több verzió közül tud választani, de elég csak egyet. Mindegyik lehetőségnek vannak előnyei – hátrányai, amire ebben a cikkben most nem térünk ki, de nyugodtan kérdezze erről szakértő kollégáinkat, akik szívesen elmondják Önnek a lehetőségeket.

Pár szóban azért a biológiai vízkezelési lehetőségekről: lehet oxigénes, vagy vegyszermentes, vagy félautomata sós vízkezelés közül választani. Szakértőinktől kapott információk alapján, egy pillanat alatt fog tudni választani majd.

Nem kell megijedni tőle, ez nem bonyolult művelet, csak néhány dologra kell figyelni.

Tipp: Hogy minél tovább tiszta maradjon a jakuzzija vize, érdemes mindig tiszta testtel bemennie a vízbe. Ha testápoló, smink, különböző krémek, olajok, fürdőruhába visszamaradt mosószer, kisgyermek buborékfújója stb. kerül a vízbe, akkor azt kicsit macerás lesz kitisztítania.

 

4. Jakuzzi telepítése kültérre és beltérben. Áram, vízellátás, helyszükséglet stb..

TIPP: ha a jakuzzi 4 legfontosabb telepítési szükségletéről megtekintene egy videó összefoglalót, akkor azt ennek a cikknek a legvégén megteheti.

A jakuzzi súlya, vízzel feltöltve, használatra készen könnyen elérheti a 2 tonnát is, ezért nem lehet csak úgy letenni a fűbe. Megfelelően elő kell készíteni a fogadó felületet.

Kültéren, földfelszínen való elhelyezéskor: Ha új alapot készítene neki, akkor ennek legalább 10 cm vastag, vasalással ellátott, vízszintes, simított felületű betonalapnak kell lennie. Ez alá 5 cm vastag sóderágyat kell tenni. Ha a jakuzzi alatti területet is burkolni szeretné, akkor érdemes valamilyen simább járólapot választania. A jakuzzijaink teljes felületükön felfekszenek, nem lábakon állnak.

A jakuzzi helyszükséglete, szabadon álló kivitel esetén: A jakuzzinak 2 oldalához hozzá kellene tudni férni (fél – fél méter legyen meg), hogy az időszakos karbantartási munkákat gond nélkül el lehessen végezni. Ettől függetlenül a legfontosabb oldal mindig a vezérlő – kezelő felőli oldal. Ennek mindig szabadnak kell lennie, de legalábbis fél méter hely mindenképpen legyen előtte.

Hasznos kellék, thermotető emelő. Ha thermotető emelőt is választ a jakuzzihoz – ami megkönnyíti a jakuzzi tetejének a leemelését – akkor annak egy kis plusz helyre van szüksége. A jakuzzi mögött, (vagy mellett) ahova lenyílik a tető legalább 60 cm-re. Elképzelhető, hogy kicsit nagyobb helyre lesz szükség. Ez attól függ, mekkora méretű lesz maga a jakuzzi. A tetőemelő karjainak is helyre van szüksége, oldalanként kb. 30 – 30 cm-re.

Jó tudni: Tetőemelőt csak teljesen földfelszín fölé telepített és teljesen körül járható jakuzzinál tud használni.


Már meglévő, burkolt felület – terület esetén:
Ha nem új alapra kerül a jakuzzi, hanem meglévő felületre, járólapra, térkőre stb. a felületnek természetesen akkor is vízszintesnek, viszonylag simának és masszívnak (nem süllyedhet meg) kell lennie.

Ha födémre (erkély, terasz alatta garázzsal stb.) kerülne a jakuzzi, akkor a korábban említett jelentős súly miatt a födém terhelhetősége kiemelten fontos. Minimum 500 kg/m2-nek kell lennie. Ha nem biztos a teherbírásban, akkor statikussal is érdemes véleményeztetni a helyszínt, hogy ne legyen baj a későbbiekben!

A jakuzzi besüllyesztett elhelyezése. Az alapnak itt is a fenti módszerrel kell elkészülnie és a föld felfogására körben egy beton támfalat is kell építtetni. Tehát egy beton gödörbe kell a jakuzzit behelyezni. Itt is gondolni kell arra, hogy a jakuzzi oldalburkolata megközelíthető, leszedhető legyen, amihez oldalanként kb. 50-60 cm hely kell. Három oldalnál mindenképpen. Tehát egy 2 x 2 m-es jakuzzinak minimum egy 3 x 2,5 m–es beton gödröt kell készíteni.

Az így keletkezett árkot (a jakuzzi széle és a beton gödör széle között) úgy kell felülről burkolni, hogy egyfelől szép és járható legyen, másfelől könnyen ki lehessen emelni az időszakos karbantartások miatt.

Ebben az esetben, a beton gödör vízelvezetéséről is gondoskodni kell a csapadék és a kifröccsenő víz miatt. Természetesen besüllyesztett elhelyezéskor a thermotető emelő nem használható.

Jó tudni! Besüllyeszteni nem csak teljesen (a jakuzzi akril pereméig) lehet, hanem 20-30-40 stb. cm–re is. Ettől függetlenül a hozzáférhetőséget a karbantartások miatt itt is meg kell oldani.

A Jakuzzi beltéri elhelyezése esetén: A legfőbb megoldandó feladat a páralecsapódás kezelése, hiszen a jakuzzi meleg vize intenzíven fog párologni. A helyiség megfelelő szellőztetéséről minimum nyílászárókkal gondoskodni kell, de inkább páramentesítő gépet érdemes beépíteni.

Neptun jakuzzi

A jakuzzi vizének a leeresztéséhez egy padlóösszefolyó kiépítése is hasznos lehet, ami a kifröccsenő vizet is elvezeti.

A Jakuzzi vízfeltöltése: Közvetlen vízhálózathoz való csatlakozásra nincs szükség. A feltöltés egy távolabbi kerti, vagy belső csapról is megoldható kerti tömlővel. Fúrt kútról nem javasoljuk a feltöltést, mert a vízben lehetnek olyan ismeretlen anyagok, amelyek reakcióba léphetnek a jakuzzi vízkezelő anyagaival és különböző nem várt hatásokat okozhatnak.

Fontos! Ha beltérbe telepítené a jakuzziját és már meglévő épületről van szó, akkor le kell mérni, hogy egyáltalán bevihető-e a termék a már beépített nyílászárókon. Ez sajnos sokszor meghiúsítja a beltéri telepítést, ha előre nem gondolt rá.

Egy fontos előírás a jakuzzival egy térben lévő elektromos dugaszoló aljzatokhoz, hogy 60 cm-nél közelebb és 225 cm-nél alacsonyabban ezek nem lehetnek.

Jakuzzi Áramellátása: A jakuzzijaink üzemeltethetőek 230 (1 fázis) és 400 V (3 fázis)-ról is, de a legjobb működéshez 400 V 3 fázis ajánlott. (3 x 16 A)

Ha csak 230 V (1 fázis) áll rendelkezésre, akkor a nagyobb jakuzzik csak bizonyos kompromisszummal fognak tudni működni. Erről kérdezze nyugodtan szakértő kollégáinkat.

Az elektromos hálózatba való bekötéshez használt vezetéknek megszakításmentesnek és 30 mA érzékenységű érintésvédelmi relével védettnek kell lennie. Más fogyasztó erre nem köthető, villás dugó használata TILOS, magyarul konnektorba dugni nem szabad!!

 

A jakuzzi 4 legfontosabb telepítési előkészülete VIDEÓ↓:

Jakuzzi telepíítési szükségletei

4+1. Mennyi idejét fogja elvenni a jakuzzi karbantartása?

Azt fontos tudnia, hogy a jakuzzi karbantartására, tisztán tartására szükség lesz némi időre. Miből állnak a teendők és mennyi időbe fog ez kerülni Önnek?

1. Szűrés: A szűrés automatán működik, de a szűrőbetéteket tisztítani kell.
2. Vízkezelés: A vízkezelés többféle módon lehetséges, lehet kézi adagolású vagy akár automata is.

+1. Időszakos karbantartás. Átvizsgálás, teljes kitakarítás.

 1. Szűrés: Ezt a jakuzzi beépített vízforgató rendszere elvégzi, de ettől függetlenül a szűrőbetéteket tisztítani kell. Ez a legtöbbeknél kb. hetente 5-10 perc elfoglaltságot jelent.
 2. Vízkezelés: Több vízkezelési lehetőség is van, ahogy már feljebb említettük. Ezeket az egyik jakuzzi szakértő kollégánkkal érdemes átbeszélnie. Dióhéjban azonban elmondhatjuk, hogy heti 10 perces ráfordítástól akár minimális 1 perc is lehet, amit a jakuzzi vízkezelésével foglalkoznia kell majd.

Tudta? Ha megfelelően tartja karban a jakuzzi vizét, akkor elég csak félévente – évente vizet cserélnie benne.

+1. Általános karbantartás: Használattól függően érdemes évente (2 évente) egyszer teljesen kitisztítani a jakuzzit, megtisztítani a vízkőtől a fúvókákat, stb. Ezt azért írtuk +1 -nek, mert ezt akár Ön is elvégezheti, vagy ha nem szeretné, akkor karbantartási csomagjaink közül is tud választani. Ez kb. 1 órás művelet, amit 1-2 évente érdemes megcsinálni. (használatfüggő)

Orion jakuzzi

VÉGEZETÜL:

Egy jakuzzi megvásárlása hosszú évekre szóló döntés. Az évek alatt pedig sok-sok felejthetetlen pillanatot élhet át benne családjával, barátaival ezért javasoljuk, hogy alaposan nézzen utána a termékeknek, amik közül választani szeretne majd.

Ha az oldalainkon található jakuzzik nem nyernék el tetszését, akkor is kereshet minket nyugodtan. Ha szeretné, meghallgatjuk az igényeit és legjobb tudásunk alapján adunk tanácsot, hogy melyik másik gyártó terméke lehet az Önnek megfelelő.

 

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése