term ID:
parent cat ID:116
post ID:16290
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A világ legmélyebb medencéi Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A világ legmélyebb medencéi

Publikálva:

Világszerte számos medence épül azért, hogy az úszáson kívül a búvárkodást is kiszolgálják. Ezek egyre nagyobbak, folyamatosan harcolva az elsőségért. Ebben a bejegyzésben körbe nézünk a világban, és bemutatjuk, melyek a legmélyebb medencék.

Ajánlott írásaink


Mszczonow

A lengyel Mszczonow városában 2019-ben felépített medence több, mint 45 méter mély, és annyi víz fér bele, ami 27 olimpiai medencét is megtöltene. Bár elsődlegesen a búvároknak készült, a tulajdonosok mindenkit szívesen várnak. A vízben egy üvegből készült alagút is helyet kapott, az üzleti vendégeket pedig a hozzá csatolt konferenciaterem várja.

A 8000 köbméteres űrtartalmával és hatalmas mélységével világcsúcsot is döntött, míg 6 hónappal később el nem készült az angliai Colchesterben egy másik medence, melynek egyik szakasza egészen 50 méter mélyre nyúlik le.

Brüsszel

A 2010-es évek elején felépített brüsszeli Nemo33 a nevét arról kapta, hogy legmélyebb pontja 33 méterrel van a vízszint alatt. Azóta is nagyon kedvelt a búvárok között, akiknek még felszerelést sem kell hozniuk, mivel a helyszínen bérelhető.

 

A Nemo33 stábja rendszeresen tart bemutatókat a kevésbé szakavatott érdeklődőknek, akiknek azt is elmagyarázzák, hogyan mozogjanak a víz alatt. A 8 és 12 év közötti gyermekeknek pedig külön ifjúsági foglalkozásokat szerveznek, így a kisebbek is megismerhetik a merülés szépségeit. Számukra különböző intenzitásúak a programok, a kezdőknek maximum 2,5 méteres mélységben 1 órán át tart a foglalkozás, a profibbak pedig akár 2,5 óráig is ellehetnek a 6 méteres szakaszokon.

London

A londoni Blue Abyss medencét már úgy tervezték, hogy minél több dolgot tegyen lehetővé az odalátogatók számára. A gyártók tesztelhetik a vadi új, búvárkodásra kifejlesztett eszközeik működését, az ipari búvárok gyakorlatozhatnak, a csak kedvelésből sportolók pedig zavartalanul próbálgathatják határaikat. Külön kategóriát képeznek a felszerelés nélkül merülők, akiket szintén tárt karokkal vár ez a medence.

A Blue Abyss legmélyebb részeiben kereskedelmi célú asztronauták gyakorlatoznak, akik így tapasztalják meg a megváltozott gravitációhoz hasonló körülményeket. A gyermekeknek pedig rendszeresen szerveznek tudományos előadásokat, ahol a gyakorlati tapasztalatokról hallhatnak részleteket.

Beringen

2016-ban nyitott meg a Todi nevű medence a belgiumi Beringen városában, ahol Európában egyedülállóan 2200 trópusi hal között lehet úszni. 36 méteres mélységéhez kellemes, 23 fokos vízhőmérséklet tárul, melyet olyan megújuló forrásokból táplálnak, mint a napenergia vagy a biomassza-erőmű. 6200 köbméteres térfogatával a legnagyobb szubtrópusi búvárközpontnak számít az öreg kontinensen.

Villeneuve-la-Garenne

Még melegebb a Aqua Hauts-de-Seine vize a franciaországi Villeneuve-la-Garenne településen, ahol a búvárokat 29 fokos víz várja. A három különálló medencéje 5 és 20 méter közötti mélységgel rendelkezik, így a kezdők, a középhaladók vagy a profik is megtalálhatják a nekik megfelelő merülési körülményeket.

Itt is nagy hagyománya van a palack nélküli merülésnek, az ország minden területéről érkeznek az amatőrök és a sportolók. Az ipari és kedvtelésből búvárkodókat pedig kiépített infrastruktúra várja, ahol felszerelés is bérelhető.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése