term ID:
parent cat ID:116
post ID:17232
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A világ legmélyebb medencéjét adták át Dubaiban Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A világ legmélyebb medencéjét adták át Dubaiban

Publikálva:

Dubai, ha nem is hivatalosan, de a legek városának tekinthető. Itt áll a világ legmagasabb felhőkarcolója, a világ legnagyobb bevásárlóközpontja és most már a világ legmélyebb medencéje is.

A Deep Dive Dubai látványosság részeként, a 60 méteres mélységgel bíró medence elorozta az elsőbbséget a korábbi bajnoktól, a lengyel Deepspottól. A kettő közötti különbség elég jól érzékelhető, a Deepspot ugyanis csupán 45 méterig nyújt merülési élvezeteket a búvárok számára.

Ajánlott írásaink


Érdekességek a medencéről

A dubai medencét a felépítése után 14 millió liter édesvízzel kellett feltölteni, ami hat olimpiai úszómedence térfogatának felel meg. A medence június 27-én került be a Guinness rekordok könyvébe. Nem hisszük, hogy a címet egyhamar el lehetne bitorolni tőle.

A létesítmény egyelőre csak meghívásos alapon vehető igénybe, de az közzétett információk szerint még ebben az évben megnyitják a nagyközönség előtt. A medencének jó hírverést csinált a dubai koronaherceg, aki maga is lelkes búvár. Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum az elsők között látogatta meg a monumentális építményt.

A medence vízhőmérséklete amúgy elég kellemes, az üzemeltetők állandó 30 fok körül tartják, hogy senki se fázhasson meg.

A Deep Dive Dubai, ahol maga a medence is áll, egy 1500 négyzetméteres osztriga formájúra tervezett épület. A létesítmény másik sztárja a víz alatti város, amelyben városi apartmanokat alakítottak ki. Itt van filmstúdió, csocsóasztal és egy szuper érdekes kisebb medence is.

Búvároktatás és egyéb lehetőségek

A Deep Dive Dubai különféle tanfolyamokat kínál majd az oda látogató vendégek számára. Annak sem kell kétségbe esnie, aki korábban még nem merült, hiszen profi oktatók várják a teljesen kezdő növendékeiket. Ha sikerült elsajátítani az alapokat, egy víz alatti túra merülésen vehetnek részt.

A medencét 56 kamerával szerelték fel, amelyek a búvárok biztonságát hivatottak növelni. A Deep Dive Dubai igazgatója a CNN-nek adott interjújában kiemelte, hogy ez a medence nem csak a legnagyobb a világon, de az elsüllyedt város hatása miatt a legérdekesebb is egyben.

Veszélyes lehet a mélyből rögtön a magasba emelkedni

A Deep Dive Dubai igazgatósága a komplexum hivatalos weboldalán figyelmezteti a hozzájuk érkezőket, hogy a merülés után minimum egy napig nem ajánlott a Burdzs Khalifa torony tetejére felkapaszkodni. Fordítva viszont semmi probléma sincs, a világ legmagasabb épületének megmászása után nyugodtan el lehet merülni a búvármedence csodáiban.

Ha közelebbi célpontot keresne

A lengyel Deepost búvármedence Varsótól 50 kilométerre, Mszczonów városban található. A medencét amatőr és profi búvárok egyaránt igénybe vehetik. Az építmény érdekessége, hogy a búvárok egy barlangra hasonlító lyukon keresztül merülhetnek alá a mélységbe, ahol a víz alatti város helyett maja romokat és egy hajóroncsot tekinthetnek meg. Az egész egy nagy búvárjátszótér, ami a felfedező természettel megáldott vendégek számára szinte kimeríthetetlen szórakozási lehetőségeket kínál.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Jakuzzival és infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem elérhetősége

Ha személyesen keresne fel bennünket a bemutatótermünkben MEDENCEÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban, akkor legyen szíves előtte egyeztessen velünk időpontot. Ez azért ajánlott, mert van, hogy az adott témakörhöz tartozó kolléga(gák), éppen egy helyszínen vannak felmérésen, tehát nem biztos, hogy pont akkor a bemutatóteremben tartózkodnak.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése