term ID:
parent cat ID:116
post ID:17232
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A világ legmélyebb medencéjét adták át Dubaiban Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A világ legmélyebb medencéjét adták át Dubaiban

Publikálva:

Dubai, ha nem is hivatalosan, de a legek városának tekinthető. Itt áll a világ legmagasabb felhőkarcolója, a világ legnagyobb bevásárlóközpontja és most már a világ legmélyebb medencéje is.

A Deep Dive Dubai látványosság részeként, a 60 méteres mélységgel bíró medence elorozta az elsőbbséget a korábbi bajnoktól, a lengyel Deepspottól. A kettő közötti különbség elég jól érzékelhető, a Deepspot ugyanis csupán 45 méterig nyújt merülési élvezeteket a búvárok számára.

Ajánlott írásaink


Érdekességek a medencéről

A dubai medencét a felépítése után 14 millió liter édesvízzel kellett feltölteni, ami hat olimpiai úszómedence térfogatának felel meg. A medence június 27-én került be a Guinness rekordok könyvébe. Nem hisszük, hogy a címet egyhamar el lehetne bitorolni tőle.

A létesítmény egyelőre csak meghívásos alapon vehető igénybe, de az közzétett információk szerint még ebben az évben megnyitják a nagyközönség előtt. A medencének jó hírverést csinált a dubai koronaherceg, aki maga is lelkes búvár. Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum az elsők között látogatta meg a monumentális építményt.

A medence vízhőmérséklete amúgy elég kellemes, az üzemeltetők állandó 30 fok körül tartják, hogy senki se fázhasson meg.

A Deep Dive Dubai, ahol maga a medence is áll, egy 1500 négyzetméteres osztriga formájúra tervezett épület. A létesítmény másik sztárja a víz alatti város, amelyben városi apartmanokat alakítottak ki. Itt van filmstúdió, csocsóasztal és egy szuper érdekes kisebb medence is.

Búvároktatás és egyéb lehetőségek

A Deep Dive Dubai különféle tanfolyamokat kínál majd az oda látogató vendégek számára. Annak sem kell kétségbe esnie, aki korábban még nem merült, hiszen profi oktatók várják a teljesen kezdő növendékeiket. Ha sikerült elsajátítani az alapokat, egy víz alatti túra merülésen vehetnek részt.

A medencét 56 kamerával szerelték fel, amelyek a búvárok biztonságát hivatottak növelni. A Deep Dive Dubai igazgatója a CNN-nek adott interjújában kiemelte, hogy ez a medence nem csak a legnagyobb a világon, de az elsüllyedt város hatása miatt a legérdekesebb is egyben.

Veszélyes lehet a mélyből rögtön a magasba emelkedni

A Deep Dive Dubai igazgatósága a komplexum hivatalos weboldalán figyelmezteti a hozzájuk érkezőket, hogy a merülés után minimum egy napig nem ajánlott a Burdzs Khalifa torony tetejére felkapaszkodni. Fordítva viszont semmi probléma sincs, a világ legmagasabb épületének megmászása után nyugodtan el lehet merülni a búvármedence csodáiban.

Ha közelebbi célpontot keresne

A lengyel Deepost búvármedence Varsótól 50 kilométerre, Mszczonów városban található. A medencét amatőr és profi búvárok egyaránt igénybe vehetik. Az építmény érdekessége, hogy a búvárok egy barlangra hasonlító lyukon keresztül merülhetnek alá a mélységbe, ahol a víz alatti város helyett maja romokat és egy hajóroncsot tekinthetnek meg. Az egész egy nagy búvárjátszótér, ami a felfedező természettel megáldott vendégek számára szinte kimeríthetetlen szórakozási lehetőségeket kínál.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Bemutatóterem elérhetősége

 Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy ELŐTTE TELEFONON egyeztessen kollégáinkkal időpontot.

Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése