term ID:
parent cat ID:116
post ID:17847
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az otthoni wellness előnyei Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az otthoni wellness előnyei

Publikálva:

A wellness szó hallatán a legtöbbeknek a szállodai hosszú hétvégék, a medencék, jakuzzik, szaunák és gőzfürdők képe jelenik meg a szeme előtt. Ezeket az élményeket azonban nem lehet minden nap átélni. Az élet apró örömeit azonban nemcsak a wellnesshotelben, hanem otthon is átélhetjük, ha létrehozzuk saját kis wellnessközpontunkat.

Melynek egyik fontos eleme a jakuzzi.

Ajánlott írásaink


Az otthoni jakuzzi tökéletes hely egy hosszú nap utáni kikapcsolódásra, a stressz levezetésére vagy akár vendégeink szórakoztatására. De a kikapcsolódás mellett számos egészségügyi előnnyel is jár a pezsgőfürdőzés – ezeket gyűjtötte egy csokorba a whatspa.co.uk.

A gerincet ért terhelés csökkentése

A pezsgőfürdőzés enyhülést kínál a krónikus fájdalommal élők számára is. A leggyakoribb fájdalomtípusok a hátfájás, a fejfájás és az ízületi fájdalmak, jó hír, hogy a pezsgőfürdők segíthetnek ezeket enyhíteni. A pezsgőfürdő javítja a vérkeringést és a véráramlást, ezáltal pedig enyhíti a lágyszövetekben és az izmokban lévő fájdalmat és feszültséget, miközben el is lazítja az izmokat. A meleg víz felhajtóereje miatt pedig enyhül az ízületekre és a fájó izmokra nehezedő nyomás, és ezt a gerinc is megérzi, ami a modern életmód miatt a legnagyobb terhet viseli.

A Brit Szív Alapítvány tanulmánya szerint a brit irodai dolgozók ébren töltött idejük akár 75 százalékát is ülve töltik, és ez az arány valószínűleg más országokban is hasonló. Az ülés pedig kétszer akkora nyomást gyakorol a gerinc porckorongjaira, mint az állás, és szükségtelenül megterheli a hátat és a nyakat. Szakértői vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a pezsgőfürdőzés csökkenti a krónikus hátfájással élők tüneteik, ami azt is jelenti, hogy ha minden nap hódolunk e tevékenységnek, akkor az segíthet a tünetek enyhítésében.

Stresszkezelés a vízben

Nem mellesleg a meleg víz stresszoldó hatással is bír. A pezsgőfürdő a mindennapi élet zűrzavarától távol eső saját menedékhellyé válhat, akár egyedül ülünk be a fürdőbe, akár szeretteinkkel relaxálunk. Egy olyan világban, ahol olykor lehetetlennek érezzük, hogy elmeneküljünk a modern élet nyüzsgése elől, a forróvizes terápia segíthet kikapcsolódni és megszabadulni a stressztől. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a hidroterápia használata pszichológiai és érzelmi lökést adhat, így hatékony módja a jólét javításának. Amikor túlterheltnek érezzük magunkat vagy szorongunk, akkor egy forró vizes fürdő jó módszer a stressz enyhítésére.

Ráadásul az alvásban is segít. Egy álmatlanságban szenvedők körében végzett tanulmány kimutatta, hogy a lefekvés előtti forró vízben áztatás mélyebb, pihentetőbb és folyamatos alváshoz vezet. Ezzel pedig még kalóriát is égethetünk, tehát a jakuzzizás a fogyást is elősegítheti. Egy tanulmány szerint, ha egy órát pezsgőfürdőzünk, azzal a szervezetünk annyi kalóriát éget el, mintha fél órát sétálnánk. Bár a fürdőzés nem helyettesíti a rendszeres mozgást, azonban segít néhány plusz kalóriát elégetni, miközben pihenünk és lazulunk. Nem beszélve arról, hogy a pezsgőfürdőzés során minőségi időt tölthetünk el önmagunkkal, párunkkal, gyermekeinkkel vagy barátainkkal.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése