term ID:
parent cat ID:116
post ID:18083
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Gyerek és az infraszauna: mekkora kortól megengedett? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gyerek és az infraszauna: mekkora kortól megengedett?

Publikálva:

Ha wellness hotelben vagy esetleg egy fürdőben járunk, biztos, hogy szigorú szabályozással találkozunk arra vonatkozóan, hogy gyerekek mekkora kortól ülhetnek be az infraszanuába. A legtöbb esetben csak a nagyobb kamaszokat engedik be, de ez csak biztonsági óvintézkedés, vagy tényleg nem egészséges a szauna egy gyerek számára?

Ajánlott írásaink


Egyre többen vásárolnak otthonra is infraszaunát, és ahogyan a jakuzzik esetében is felmerül a kérdés, úgy ilyenkor is: gyerek használhatja vagy sem? Persze a legtöbben erre a kérdésére rá is vágják, hogy dehogy, gyerek nem szaunázhat, egészségtelen a számára. Ez azonban így nem pontosan igaz.

Az infraszauna jótékony hatásai a gyerekekre is hatnak, hiszen egy gyerek is lehet stresszes. Az óvodában sem ritka, hogy stressz éri a gyereket, az iskolában viszont nagyon is gyakori, hogy a gyerkőc feszült lesz.

Okozhatja egy osztálytárs, de a tananyag nehézsége is, sőt, egy dolgozat vagy megmérettetés is lehet stresszes egy gyerek számára. Az infraszauna nagyon jó stresszoldásra is, de számos más előnye is lehet az immunerősítéstől a fájdalomcsillapításig. Ugyanakkor a szauna esetében a korhatári korlátozásokat mindenképp komolyan kell venni.

Amikor már beülhet egy gyerek is az infraszaunába

Általánosságban elmondható, hogy az infraszaunát nyolc-tíz éves kor lehet kipróbálni. A szakemberek véleménye is az, hogy kisebb gyermek esetében veszélyes lehet, ugyanakkor egy kiskamasznak már érdemes tennie vele egy próbát.

Természetesen más teóriák is léteznek, melyek szerint kisebb korban sem feltétlen ártalmas a szauna. Egyes nézetek szerint már kétéves kortól tehetünk vele egy próbát, sőt, akadnak olyan álláspontok is melyek szerint a babáknak is jót tesz az infraszauna. Ez persze nem azt jelenti, hogy otthon érdemes ezt tesztelni. Ha otthon van infraszaunánk, nyolc-tíz éves kor alatt ne engedjük be a gyermekeket, mert veszélyes lehet rájuk nézve.

Ugyanakkor vannak e tekintetben próbálkozások. A lutzmannsburgi Sonnenthermébe például létrehoztak családi szaunát is, ahova kisgyerekeket, sőt, csecsemőket is be lehet venni. Az ottani szabályozás szerint már négy hónapos kortól lehet gyermeket vinni a szaunába megfelelő orvosi igazolással.

A szabályok szerint a babamedencében töltött 20-25 perc után a csecsemőket 6-10 perce be lehet vinni a szaunába, ha ezt követően a szülők sétálnak egyet a babával a szabad levegőn. Ezt otthoni infraszauna esetén nem szabad kipróbálni, csak nagyobb, 8-10 éves gyereknek szabad megengedni, hogy használja a berendezést, természetesen szülői felügyelettel.

Amire mindenképp figyelni kell a gyerekek esetében

A gyermekek esetében is nagyon fontos a hidratálás, hiszen nemcsak a felnőttek, de a gyermekek szervezete is vizet veszít a szaunázás során, amit mindenképp pótolni kell. A megfelelő folyadékpótlás az infraszaunázás előtt és után is nagyon fontos lépés. Arra is érdemes figyelni, hogy hogyan érzi magát a gyerek.

Ha egy kicsit is rosszul van, azonnal ki kell engedni a friss levegőre. A nyugodt ülés is fontos infraszaunázás esetén, tehát ha a gyermek mocorog, ugrál, akkor lehet, hogy még nem érett a szaunázásra.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése