term ID:
parent cat ID:116
post ID:17905
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Így legyenek a lehető legnagyobb biztonságban gyermekeink a medencében Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Így legyenek a lehető legnagyobb biztonságban gyermekeink a medencében

Publikálva:

A tikkasztó forróságban az egyik legkellemesebb elfoglaltság az, hogy a medence hűsítő vízében megmártózunk, az otthoni medencézésnek pedig számos előnye van.

Egyrészt, kedvünk szerint bármikor fürdőzhetünk, nem kell sem az utazás, sem a nyitvatartási idő miatt várakoznunk, másrészt nem kell elviselnünk a hatalmas tumultust, amely ilyenkor nyáron igencsak jellemző a strandokra.

Ajánlott írásaink


A belépőjegy árát is meg tudjuk spórolni, és ha mindent jól csinálunk, akkor az otthoni medencénk vízének tisztaságán sem kell aggódnunk. A kisgyermekes családok a gyakori strandolás helyett sokszor beruháznak egy medencére, melyben a gyermekeik kedvükre pancsolhatnak és játszhatnak úgy, hogy azzal senkit nem fognak zavarni.

Saját medencében fürdőzni, és játszani pedig egész nyáron hatalmas élmény lehet nem csak a kicsik, hanem a nagyok számára is. Az önfeledt szórakozáshoz azonban elengedhetetlen néhány szabályt betartanunk a medencével, és a medencézéssel kapcsolatban.

Fontos szabályok, melyekről soha nem szabad megfeledkeznünk

A medence biztonságához tartozik az is, hogy mi hogyan viselkedünk a medencében, és a medence körül, illetve a medencetér biztonságos felszerelése is. Sajnos a baj egy pillanat alatt meg van, elég ahhoz egy rossz mozdulat, főleg, ha arra gondolunk, hogy a medence körüli nedves területeken mennyire hamar meg tudunk csúszni.

Ilyenkor pedig pillanatok alatt meg van egy agyrázkódás, vagy csonttörés, ez utóbbi pedig az egész nyarunkat el tudja rontani. Az első számú segítség, mely a balesetek elkerülése érdekében nagyon fontos, az a korlát. Legyen szó egy egyszerűbb, felfújható medencéről, vagy földbe ásottról, nagyon fontos, hogy körbe legyen kerítve.

Egy felmérésből kiderült, hogy egy minden oldalról körbe kerített medence 80 százalékkal biztonságosabb, mint egy olyan, ahol a korlátot nem tartották olyan fontosnak.

Fontos még természetesen az is, hogy mindig figyeljünk oda arra, aki a medencében lubickol, főleg akkor, ha gyermekről van szó. Függetlenül attól, hogy kis vagy nagy gyermekről van szó, soha nem mehetnek felnőtt felügyelet nélkül a medencébe.

Meg kell velük értetni azt, hogy miért veszélyes, ha rohangálnak a medence körül, és hogy egyáltalán nem jópofa valakit berántani, vagy belökni a vízbe. Azt is el kell mondani a gyerekeknek, hogy nem minden játék való a medencébe,  és hogy fontos, hogy a társainkra is odafigyeljünk a játék közben.

Sajnos hatalmas tévhit, hogy a fuldoklás minden esetben hanggal, kiabálással jár. Sajnos a fulladás teljesen hangtalan, ezért mindenképpen szemmel kell tartani mindenkit, aki a medencében tartózkodik. A nagyobb medencénk van, akkor a legjobb, ha tartunk mellette mentőmellényt is, és ha valaki nem tud jól úszni, ne is merészkedjen bele a medencébe, ugyanis így nem fogja tudni biztonságban érezni magát a vízben.

Célszerű a gyerekekkel már kis korban megszerettetni a vizet, így nagyon hamar, nagyon könnyen meg tudnak tanulni úszni, ez pedig később is a javukat szolgálja majd.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése