term ID:
parent cat ID:116
post ID:17347
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Megfelelő viselkedés az uszodákban, a legfontosabb szabályok Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Megfelelő viselkedés az uszodákban, a legfontosabb szabályok

Publikálva:

Akár kültéri, akár beltéri medencéről van szó, az uszodák egy sor higiéniai és viselkedési szabályt állítanak fel, amit minden látogatónak be kell tartania. Mindegy, hogy egyedül vagy a gyerekekkel együtt megyünk, érdemes már otthon megbeszélni ezeket a pontokat.

Balesetmegelőző szabályok

Ajánlott írásaink


Bár minden uszodának megvannak a saját szabályai, létezik egy sor általános óvintézkedés is. Ha például kültéri uszodáról van szó, akkor mindenképpen szükség lesz papucsra, törölközőre, naptejre és sapkára, esetleg napernyőre, vagy legalább egy árnyékos helyre. Érdemes inkább az árnyékban elhelyezkedni a napszúrás elkerülése végett. Fontos, hogy úszás előtt és után az egész család lezuhanyozzon.

A gyerekre nézve nem szabad a medence mellett szaladni, lökdösődni, és nagyon játszani sem. Minden ugrás előtt (ha megengedett) ellenőrizni kell, hogy van-e valaki a vízben. A piciknek mindig egy felnőtt felügyelete mellett kell lenniük!

Betegségmegelőző szabályok

Az uszodai öltözők általában meleg és párás helyek, ahogy az várható is. Az a tény, hogy naponta jelentős számú ember látogatja őket, ideális táptalajt biztosít a baktériumok és kórokozók számára, még akkor is, ha a medence minden egészségügyi előírást gondosan betart.

Nem véletlen, hogy a fürdés előtti és utáni zuhanyzás elengedhetetlen. A tusfürdő ezért az egyik olyan termék, amelyet mindenképpen a táskában kell tartani. A papucs szintén erősen ajánlott, mivel megakadályozza a gomba terjedését és csökkenti a csúszás veszélyét. Egyébként: az otthoni tusolás semmiképpen sem helyettesíti a medence utáni zuhanyozást.

Természetesen a gyerekek már tudják, hogy az úszómedence nem tévesztendő össze a WC-vel. Ennek ellenére sosem árt emlékeztetni őket erre a fontos szabályra. Különösen a kisebb gyermekek esetében rendszeres mosdólátogatásokat kell beiktatni, vagy meg kell fontolni az úszópelenka használatát.

Általános medencebiztonság

Az úszás szórakoztató sport, de mindig van némi kockázata. A vizes padló növeli a csúszás veszélyét, a mély víz pedig ijedtséget és fulladást okozhat. Nem véletlen, hogy csak olyan ember tartózkodhat a medencében, aki tud úszni. Mindig vannak olyan részek, ahol kisebb a víz, így a gyerekek mellett a felnőttek is kiélvezhetik, hogy leér a lábuk. Ezáltal elkerülhetők a feleslegesen veszélyes helyzetek.

Arra is ügyeljünk, hogy csak a medence széléről és az engedélyezett területeken ugorjanak a vízbe, elegendő helyet hagyva a többieknek, mindig figyelve arra, hogy ne nyomjanak a víz alá más gyerekeket, még szórakozásból sem. Éppen ezért az ugródeszkák vagy vízicsúszdák környékét használat után a lehető leghamarabb el kell hagyni.

Egyéb, fizikai tanácsok

A kockázatok minimalizálása érdekében fokozatosan kell bemenni a vízbe, apránként áztatva a testet, amíg hozzá nem szokik a hőmérséklethez. Azt is szem előtt kell tartani, hogy az evés utáni fürdésnek is megvannak a maga kockázatai, különösen, ha hideg vízbe ugrunk, mivel a hirtelen érkező hőmérséklet-kontraszt szédülést, fejfájást, sőt eszméletvesztést is okozhat.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése