term ID:
parent cat ID:116
post ID:18076
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Otthoni wellness a megfázás ellen Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Otthoni wellness a megfázás ellen

Publikálva:

Egyre többen vásárolnak otthonra infraszaunát és/vagy jakuzzit, mert otthon is át akarják élni a wellness központok hangulatát. De ezek a lehetőségek különösen hasznosak lehetnek ősszel, mert segíthetnek a megfázás és az influenza leküzdésében, illetve megelőzésében is.

Ajánlott írásaink


A legtöbben azért szeretik a szaunát vagy a jakuzzit, mert kényelmesen lazíthatnak, esetleg jót cseveghetnek a barátaikkal, rokonaikkal, miközben a forró levegő vagy a forró víz nyugtató hatását élvezik. Ősszel azonban sokan döntenek úgy, hogy nem hódolnak kedvenc relaxáló szenvedélyüknek, mert ilyenkor sok a megfázás, és félnek, hogy ha rendszeresen jakuzziznak, vagy szaunáznak, nagyobb eséllyel kapják el az ifluenzát vagy fáznak meg.

Pedig a helyzet az, hogy az infraszaunázással, de akár a jakuzzizással is pont, hogy csökkenteni lehet ezeknek a megbetegedéseknek az esélyét, vagy épp az időtartamukat. Persze, ha megfáztunk, nem épp a legelőnyösebb felkeresni egy wellness központot, viszont az otthoni infraszunát vagy masszázsmedencét még bátran kihasználhatjuk. Ha pedig egészségesek vagyunk, akkor a megelőzésben vehetjük nagy hasznukat.

Hogyan gyógyulhatunk meg hamarabb a megfázásból?

Mindenképp érdemes leszögezni, hogy lázas betegen, amikor a megfázás vagy az influenza az aktív szakaszában vagyunk, akkor egyáltalán nem tanácsos sem az infraszauna, sem pedig a masszázsmedence használata. Ugyanakkor a lappangási szakaszban, vagy a lábadozás szakaszában igen is előnyös, ha beülünk az infraszaunába, vagy a jakuzziba, mert ezek meggyorsíthatják a gyógyulási folyamatot.

A jakuzziba akkor is érdemes lehet beülni, ha hőemelkedésünk van, ugyanis a forró fürdő segíthet normalizálni a testhőmérsékletünket. A meleg víz emellett elűzheti a fájdalmunkat, csökkentheti a köhögést, segíthet ellazítani görcsös izmainkat, és persze erősíti immunrendszerünket.

Az infraszauna lázasan egyáltalán nem használható, de akkor sem, ha hőemelkedésünk van. Ugyanakkor nagyon hasznos, ha a betegség kezdeti, lappangási szakaszában, illetve a lábadozás alatt használjuk, mert a megnövekedett testhőmérséklet, illetve egy ál-lázas állapot indikálása segít a kórokozó csírák elpusztításában.

Immunrendszer erősítés masszázsmedencével vagy infraszaunával

A szakértők természetesen nemcsak a betegség alatt javasolják a jakuzzi vagy az infraszauna használatát. A rendszeres használatuk segíthet megelőzni a betegségeket, ugyanis immunerősítő hatással is bírnak. A rendszeresen jakuzzizás bizonyítottan javítja az immunrendszert, erősíti szervezetünk, így pedig ellenállóbb lesz a betegségekkel, többek között a megfázással szemben is.

Az infraszauna esetében is megtaláljuk a pozitív hatások között az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatásokat. Emellett, ha rendszeresen szaunázunk, akkor azzal csökkentjük a megfázás esélyét, ugyanis forró levegőnek prevenciós hatása van. Az izzadással ugyanis arra késztetjük a szervezetünk, hogy szabaduljon meg a méreganyagoktól, de a forró levegő a baktériumok és kórokozók elpusztításában is nagy szerepet játszik.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése