term ID:
parent cat ID:116
post ID:16089
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Milyen hőfok ideális a jakuzzi használatához? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Milyen hőfok ideális a jakuzzi használatához?

Publikálva:

A pezsgőfürdők ideális vízhőmérsékletét többféle tényező határozza meg. Más irányelvek érvényesek a gyerekekre, a felnőttekre, valamint az idős és beteg emberekre is. Az alábbi cikkünkben részletesen kitérünk az eshetőségekre és a javasolt hőfokokra.

Az egészséges felnőtteknél a 37°C-os víz tekinthető tökéletesnek, amelyen érvényesülni tudnak a jakuzzi kedvező hatásai, beleértve a meleg vizes terápiát is. Természetesen, egyéni igényektől függően, a hőfok magasabbra is állítható, de fontos, hogy semmilyen körülmények között se haladja meg a 40 °C-ot.

Ajánlott írásaink


A gyerekek, mint minden medencét, a jakuzzit is csak felnőtt felügyeletével vehetik igénybe. Öt év alatt nem javasolt a használata, de még az iskolás korúakra is fokozottan figyelni kell. Fontos, hogy a gyerekek az első jakuzzi használata előtt már elérjék azt a magasságot, amelynél nem süllyednek el a vízben. Az ideális hőfok számukra 36°C körül mozog, ugyanakkor ennél alacsonyabb érték is beállítható. Vannak ugyanis olyan gyerekek, akik nem igazán kedvelik a meleg vizet. Arra is érdemes gondot fordítani, hogy a kicsik egyszerre 15 percnél hosszabb időt ne töltsenek el a medencében. Amennyiben szeretnének még fürödni, rövid szünet után visszaülhetnek a jakuzziba.

Várandósan minden esetben szükséges kikérni a kezelőorvos javaslatait a pezsgőfürdővel kapcsolatban!! A kismamáknál a gyerekekhez hasonlóan maximum 36°C-os vízhőfok az elfogadható. A fürdőzés pedig nem tarthat tovább 10 percnél. Ezeket a tanácsokat akkor sem árt betartani, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az orvosi konzultáció pedig szintén kötelező!!. A nagy nyári melegben nem mindig esik jól a túlzottan felfűtött víz, így az élvezetes fürdőzés érdekében a medence hőfokát nem szabad 35°C fölé engedni. Sőt! Sokan 32-33 fokra hagyják lehűlni a nyári melegben a jakuzzi vizét.

Milyen a megfelelő hőfok kerti úszómedence esetében?

A kerti medencék hőmérsékleténél a jakuzzikkal ellentétben jóval kevesebb megkötés van. A javaslatok alapján 24 és 28°C közötti értékeket célszerű megadni. Összehasonlításként, a versenymedencék hőfoka 23 °C, az élménymedencéké 29°C, a termál medencéké pedig 40 °C szokott lenni. Ettől függetlenül a legtöbb megkérdezett ügyfelünk a nyár folyamán a kerti medencéjében a 27 °C  – os vizet kedveli a legjobban. Ilyen hőmérsékletű vízben a sportolás és a játék is nagyon kellemes tud lenni.

Minél melegebb az úszómedence vize, annál könnyebben tud(na) alga képződni benne. A meleg víz ugyanis kedvező körülményeket teremt ezek megtelepedésére. Viszont ezt nagyon egyszerűen megelőzheti ha odafigyel a medenceéje megfelelő szűrésére és vízkezelésére. Nem nagy ördöngősség, csak pickit kell vele foglalkozni. Medence karbantartásáról pár mondatot itt olvashat: medence karbantartása.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése