term ID:
parent cat ID:116
post ID:16089
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Milyen hőfok ideális a jakuzzi használatához? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Milyen hőfok ideális a jakuzzi használatához?

Publikálva:

A pezsgőfürdők ideális vízhőmérsékletét többféle tényező határozza meg. Más irányelvek érvényesek a gyerekekre, a felnőttekre, valamint az idős és beteg emberekre is. Az alábbi cikkünkben részletesen kitérünk az eshetőségekre és a javasolt hőfokokra.

Az egészséges felnőtteknél a 37°C-os víz tekinthető tökéletesnek, amelyen érvényesülni tudnak a jakuzzi kedvező hatásai, beleértve a meleg vizes terápiát is. Természetesen, egyéni igényektől függően, a hőfok magasabbra is állítható, de fontos, hogy semmilyen körülmények között se haladja meg a 40 °C-ot.

Ajánlott írásaink


A gyerekek, mint minden medencét, a jakuzzit is csak felnőtt felügyeletével vehetik igénybe. Öt év alatt nem javasolt a használata, de még az iskolás korúakra is fokozottan figyelni kell. Fontos, hogy a gyerekek az első jakuzzi használata előtt már elérjék azt a magasságot, amelynél nem süllyednek el a vízben. Az ideális hőfok számukra 36°C körül mozog, ugyanakkor ennél alacsonyabb érték is beállítható. Vannak ugyanis olyan gyerekek, akik nem igazán kedvelik a meleg vizet. Arra is érdemes gondot fordítani, hogy a kicsik egyszerre 15 percnél hosszabb időt ne töltsenek el a medencében. Amennyiben szeretnének még fürödni, rövid szünet után visszaülhetnek a jakuzziba.

Várandósan minden esetben szükséges kikérni a kezelőorvos javaslatait a pezsgőfürdővel kapcsolatban!! A kismamáknál a gyerekekhez hasonlóan maximum 36°C-os vízhőfok az elfogadható. A fürdőzés pedig nem tarthat tovább 10 percnél. Ezeket a tanácsokat akkor sem árt betartani, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az orvosi konzultáció pedig szintén kötelező!!. A nagy nyári melegben nem mindig esik jól a túlzottan felfűtött víz, így az élvezetes fürdőzés érdekében a medence hőfokát nem szabad 35°C fölé engedni. Sőt! Sokan 32-33 fokra hagyják lehűlni a nyári melegben a jakuzzi vizét.

Milyen a megfelelő hőfok kerti úszómedence esetében?

A kerti medencék hőmérsékleténél a jakuzzikkal ellentétben jóval kevesebb megkötés van. A javaslatok alapján 24 és 28°C közötti értékeket célszerű megadni. Összehasonlításként, a versenymedencék hőfoka 23 °C, az élménymedencéké 29°C, a termál medencéké pedig 40 °C szokott lenni. Ettől függetlenül a legtöbb megkérdezett ügyfelünk a nyár folyamán a kerti medencéjében a 27 °C  – os vizet kedveli a legjobban. Ilyen hőmérsékletű vízben a sportolás és a játék is nagyon kellemes tud lenni.

Minél melegebb az úszómedence vize, annál könnyebben tud(na) alga képződni benne. A meleg víz ugyanis kedvező körülményeket teremt ezek megtelepedésére. Viszont ezt nagyon egyszerűen megelőzheti ha odafigyel a medenceéje megfelelő szűrésére és vízkezelésére. Nem nagy ördöngősség, csak pickit kell vele foglalkozni. Medence karbantartásáról pár mondatot itt olvashat: medence karbantartása.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Tisztelt Érdeklődő! Igyekszünk minden fronton helytállni, de irodai túlterheltség miatt nem biztos, hogy egyből el tud érni minket telefonon. Megértését köszönjük!

Biztonsági és Szolár nyári medencetakaróval, Medencegépészettel kapcsolatban:

+36-70-648-13-27

Medenceépítéssel, polikarbonát fedéssel és redőnylamellás fedéssel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20

Jakuzzival kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Infraszaunával kapcsolatban:

+36-70-648-13-30

Bemutatóterem elérhetősége

Ha személyesen keresne fel bennünket a bemutatótermünkben MEDENCEÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban, akkor legyen szíves előtte egyeztessen velünk időpontot. Ez azért ajánlott, mert van, hogy az adott témakörhöz tartozó kolléga(gák), éppen egy helyszínen vannak felmérésen, tehát nem biztos, hogy pont akkor a bemutatóteremben tartózkodnak.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig

Szombat – Vasárnap: Zárva

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése