term ID:
parent cat ID:116
post ID:17888
category_116
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Biztonságban a medencében Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Biztonságban a medencében

Publikálva:

Saját medencénkben pancsolni, játszani, fürdőzni csupa élmény és szórakozás. De csak akkor, ha nem feledkezünk meg a biztonságról – erre nézve ad tanácsokat a Swim University. A medence biztonsága sok mindent jelent, ide tartozik a medencetér biztonságos felszerelése és az is, hogy hogy viselkedünk a medencében és akörül.

Ajánlott írásaink


Gondoljunk csak bele, a nedves felületeken az emberek könnyen megcsúsznak, beverhetik a fejüket, de akár csonttörést is szenvedhetnek. A fulladás és a sérülés oka gyakran az, hogy hiányoznak a korlátok, a felügyelet vagy épp az, hogy valaki alkoholt fogyaszt.

A fulladással kapcsolatos egyik fő tévhit az, hogy a fuldoklás kiabálással jár, az emberek ilyenkor hangosak, kapálóznak. Valójában a fulladás némán zajlik, van, hogy csak akkor lehet észrevenni, amikor már késő. A balesetek megelőzése érdekében van jó pár dolog, amit meg kell tennünk.

A felügyelet fontossága

Az első fontos dolog, hogy mindig figyeljünk arra, aki a medencében tartózkodik, különösen igaz ez a gyermekekre. Ha valamilyen medencés bulit szervezünk, akkor is tartsuk szemmel az ittas felnőtteket, hisz bármikor beleeshetnek a vízbe vagy akár elfelejthetnek figyelni gyermekeikre.

Természetesen a biztonság szempontjából fontos az úszni tudás, azonban ez nem jelenti azt, hogy egy tanfolyam elvégzése után a gyerekeket már felügyelet nélkül lehet hagyni. Soha nem lehet túl óvatos az ember és a kisebb gyerekeknél például jó szolgálatot tehetnek a karúszók, a nagyobbak számára pedig az úszómellények.

A baj bármikor megtörténhet, nem csak az úszómedencében, így fontos, hogy tanuljunk meg, hogy hogy kell újraéleszteni valakit. Ha bekövetkezik a baleset, tudni fogjuk, hogy mit kell csinálni és kevésbé valószínű, hogy a pánik leblokkolja az embert.

Fontosak a szabályok is, a gyerekeknek például meg kell tanulniuk, hogy nem rohangálhatnak a medence partján, mert ez balesteveszélyes. Nem vicces az sem, ha valakit akarata ellenére a vízbe lökünk és hogy nem minden játék alkalmas arra, hogy a medencében használjuk. Győződjünk meg arról, hogy mindenki tisztában van a szabályokkal és azokat be is tartja.

Ha nagyobb medencénk van, akkor akár zsinórokat is kifeszíthetünk, mint egy uszodában, ezek pedig segítenek az úszóknak a felszínen maradni. Ha valakinek gondot okoz a víz felett maradni, akkor a segítség megérkezéséig bele tud kapaszkodni ebbe a zsinórba. Ugyanígy érdemes mentőövet is tartani a medence közelében, sokkal könnyebb segíteni valakinek, aki felszínen lebeg, mintha a víz alól kéne a felszínre húzni.

Ha megpróbálunk valakit megmenteni, aki a víz alatt van, akkor mi magunk is veszélybe kerülhetünk, mert ha az illető pánikba esik, akkor minket is magával ránthat. A mentőmellény viszont segít, hisz ebbe kapaszkodhatnak.

Ha nem használjuk a medencét, érdemes medencefedelet használni, így elkerülhetők a véletlen vízbe pottyanások. Érdemes ezen kívül egy elsősegély-készletet is tartani a medence közelében, hisz a medencés baleseteket így könnyebben tudjuk kezelni. Nem minden baleset történik a vízben, a horzsolásokat pedig könnyen tudjuk kezelni fertőtlenítőszerrel, kötszerekkel.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Jakuzzival, Medence építéssel, Infraszaunával  kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági takarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Bemutatóterem elérhetősége

A megnövekedett megkeresések miatt, munkatársaink sokszor tárgyalnak külső terepen, így nem érhetőek el állandóan a Bemutatótermünkben / Irodánkban. Ha szeretne bejönni hozzánk, akkor az Ön érdekében és kényelme miatt is legyen szíves hívja a központi számunkat időpont egyeztetéshez:

+36-30-297-90-12

A bemutatóterem nyitva tartása kizárólag időpont egyeztetés után: Hétfőtől – Péntekig 09-17 óra között.

Köszönjük!

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése